Η εκκλησία της Φινλανδίας

Περιγραφή
Η Φινλανδία, η χώρα των χιλιάδων λιμνών, βρίσκεται στο ΒΑ άκρο της Ευρώπης, μεταξύ της Σκανδιναυΐας και της Ρωσίας. Είναι μετά την Ισλανδία το βορειότερο κράτος τον κόσμου. Η έκταση της καλύπτει 337.000 τετρ. χλμ. και από αυτά τα 80% είναι δάση και τα 10% νερά.
Στη Φινλανδία υπάρχει μια μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία καταλαμβάνει το 2% του συνολικού αριθμού της χώρας και διαθέτει περίπου 60.000 πιστούς, διασκορπισμένους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η μειοψηφούσα Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η δεύτερη εθνική Εκκλησία της Χώρας, με ισόνομη προστασία από το Κράτος, όπως το πλειοψηφούν λουθηρανικό δόγμα.
Οι δεσμοί της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι πολύ στενοί. Το 1923, ύστερα από αίτηση των εκκλησιαστικών και πολιτειακών Αρχών της Χώρας, η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως της παρεχώρησε Αυτονομία, η οποία έχει αναγνωρισθεί από σύνολη την Ορθόδοξο Εκκλησία.
Σήμερα η Ορθόδοξος Εκκλησία της Φινλανδίας, μετά τη λήξη των γνωστών ιστορικών περιπετειών, διανύει περίοδο αναπτύξεως και αναδιοργανώσεως. Απολαμβάνει της αγάπης των Φινλανδών, από τους οποίους πολλοί κατ’ έτος ασπάζονται το ορθόδοξο δόγμα, ελκυόμενοι από το ανυπέρβλητο μεγαλείο της ορθοδόξου λατρείας και γενικότερα της ορθοδόξου πνευματικότητας.
[…]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Τρίτος Μιχαήλ Γ.
Εκδότης: Τέρτιος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-8449-92-8
Σελίδες: 223
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εκκλησιαστική ιστορία
Σειρές: Ιστορικοθεολογικά Θέματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.60 €