Η εικονική πραγματικότητα

Περιγραφή
Οι εικονικές πραγματικότητες μετασχηματίζουν τον τρόπο που βλέπουμε, δημιουργώντας φανταστικούς χώρους στους οποίους μπορούμε να δράσουμε, κόσμους τους οποίους μπορούμε να διαμορφώσουμε και να εξερευνήσουμε. Όσο κι αν ο όρος «εικονική πραγματικότητα», με την τρέχουσα σημασία των λέξεων, φαντάζει παράλογος, οδηγούμαστε σε μια αναθεώρηση της βασικής μέχρι σήμερα αντίθεσης ανάμεσα σε αντικειμενικό και υποκειμενικό.
Ο Κλοντ Καντόζ (Κέντρο Εφαρμογών Πληροφορικής στην εικόνα και τον ήχο) εξηγεί την πρακτική της εικονικής πραγματικότητας επισημαίνοντας τα ερωτήματα που εγείρονται όσον αφορά την φιλοσοφία και την ταυτότητα του ανθρώπου.Ο Κλοντ Καντόζ είναι διευθυντής του ACROE, ενός ερευνητικού κέντρου του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, του οποίου ήταν και ιδρυτής, το 1975, μαζί με την Annie Luciani και τον Jean Loup Florens. Είναι επίσης εφευρέτης ενός συστήματος που επιτρέπει να αποδοθούν από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή οι απτικές αντιληπτικές προσλαμβάνουσες κάποιου που παίζει ένα όργανο. Ο Κλοντ Καντόζ έχει γράψει πολλά άρθρα για τον υπολογιστή ως δημιουργικό εργαλείο, για τη μουσική πληροφορική, για τη σύνθεση του ήχου με φυσικά μοντέλα και για το ρόλο της χειρονομίας στην επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής.

Συγγραφέας : Cadoz Claude
Μεταφραστής : Σκούφης Δημήτριος
Εκδότης : Τραυλός
Έτος έκδοσης : 1997
ISBN :
Σελίδες : 127
Σχήμα : 18χ11
Σειρές : Dominos

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.