Η δύναμη της συνήθειας

Περιγραφή
Πώς ένας διαφημιστής κατάφερε να κάνει το βούρτσισμα των δοντιών καθημερινή συνήθεια παγκοσμίως;
Πώς ένας στρατηγός κατόρθωσε να ηρεμήσει τα άγρια πλήθη με τη βοήθεια φαστ φουντ;
Πώς ο κολυμβητής Μάικλ Φελπς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με τα γυαλάκια του γεμάτα νερό;
Πώς μπορούν οι διαφημιστές να εντοπίσουν τις έγκυες γυναίκες προτού καν οι ίδιες ενημερώσουν την οικογένειά τους για το ευτυχές γεγονός;
Η απάντηση είναι μία: ΣΥΝΗΘΕΙΑ. Οι περισσότερες επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα μπορεί να φαίνονται ως προϊόντα μιας διαδικασίας συλλογισμού αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι συνήθειες. Και οι συνήθειες αυτές επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας, την παραγωγικότητά μας, την οικονομική ασφάλεια και την ευτυχία μας.
Το θέμα της συνήθειας έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τα τελευταία είκοσι χρόνια οι νευρολόγοι, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πώς επιδρούν στη ζωή μας οι συνήθειες – και, κυρίως, πώς μεταβάλλονται. Στη “Δύναμη της Συνήθειας”, ο βραβευμένος δημοσιογράφος των “New York Times” Τσαρλς Ντάχιγκ αναλύει με συναρπαστικό τρόπο τις επιστημονικές ανακαλύψεις που εξηγούν γιατί υπάρχουν οι συνήθειες και πώς μπορούν να αλλάξουν με στόχο τη βελτίωση της ζωής μας.O Τσαρλς Ντάχιγκ γεννήθηκε το 1974. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γέιλ και του οικονομικού τμήματος του Χάρβαρντ. Προτού στραφεί στη δημοσιογραφία, εργάστηκε σε εταιρεία επενδύσεων και, για μία τρομακτική μέρα, ως ποδηλάτης κούριερ στο Σαν Φρανσίσκο. Δημοσιογραφεί στους “New York Times”. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το έργο του, όπως το βραβείο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, το βραβείο Εθνικής Δημοσιογραφίας, τα βραβεία George Polk και Gerald Loeb κ.ά., ενώ το 2009 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Pulitzer.

Συγγραφέας: Duhigg Charles
Μεταφραστής: Μπαρουξής Γιώργος
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-496-020-2
Σελίδες: 438
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Επιτυχία και προσωπικότητα, Συμβουλευτική
Σειρές: Για να Ζούμε Καλύτερα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €