Η δραμπάλα των θεών

Περιγραφή
Μακάριοι όσοι ευνοημένοι κατέβηκαν όλα τα σκαλοπάτια των παιδικών κι εφηβικών μνημών κι αξιώθηκαν χάρητος να αναβιώσουν τα πρωτινά τους ονειρικά συμβάντα και πορεύονται σε εκείνα τα φωτεινά μονοπάτια αφήνοντας πίσω τους όλη τη σκοτεινή κι αλλοπρόσαλλη, στεγνή καθημερινότητα.Ο Σωτήρης Γυφτάκης γεννήθηκε στο Ραφτόπουλο Μεσσηνίας. Σπούδασε στη Γερμανία φιλοσοφία και παιδαγωγικά. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ίδρυσε φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Καλαμάτα (1966 – 1982). Υπηρέτησε ως προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και μορφωτικός ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδος. Άρχισε να γράφει από τα μαθητικά του χρόνια, ουσιαστικά, όμως, σοβαρά καταπιάστηκε με το γράψιμο το 1996, ευρισκόμενος στην Πολωνία. Ασχολήθηκε περισσότερο με τη μελέτη και τη μετάφραση ποίησης ποιητών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα, θεατρικά, δοκίμια, επιφυλλίδες και διηγήματα.
Ελάχιστα από τα έργα του έχουν εκδοθεί.
Είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών, στην οποία υπήρξε αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Κρίσης Ν. Μελών.
Συνεργάστηκε με επαρχιακές εφημερίδες και περιοδικά κατά καιρούς.

Συγγραφέας: Γυφτάκης Σωτήρης Ε.
Εκδότης: Λεξίτυπον
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-98098-3-9
Σελίδες: 164
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.54 €