Η διδασκαλία του λεξιλογίου στο δημοτικό σχολείο

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στη διδασκαλία του λεξιλογίου. Γίνεται παρουσίαση των κύριων ζητημάτων που θέτει σε θεωρητικό και διδακτικό επίπεδο η διδασκαλία των λέξεων και παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας του λεξιλογίου για το δημοτικό σχολείο. Η μελέτη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγικό εγχειρίδιο για μαθήματα διδασκαλίας του λεξιλογίου και ως βοήθημα όσων εκπαιδευτικών ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με δραστηριότητες που ενισχύουν τη λεξιλογική γνώση των μαθητών. Παρατίθεται μεγάλος αριθμός παραδειγμάτων και προτεινόμενων δραστηριοτήτων και γίνεται αναλυτική παρουσίαση των τρόπων διδασκαλίας των πολύ συχνών λέξεων, των νέων λέξεων που δηλώνουν γνωστές έννοιες και των λέξεων του επιστημονικού λεξιλογίου. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ανακεφαλαίωση των βασικών του σημείων, λέξεις-κλειδιά, καθώς και προτάσεις βιβλίων και άρθρων για περαιτέρω μελέτη.Η Αγγελική Ευθυμίου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εξειδικευτεί στη Θεωρητική Γλωσσολογία και στη Λεξικογραφία στο Πανεπιστήμιο Lille 3- Charles de Gaulle (M.A. στη θεωρητική γλωσσολογία, Μ.Α. στη λεξικογραφία, Ph.D. στη γλωσσολογία) της Γαλλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της γενικής γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στη μορφολογία, τη λεξικολογία, τη λεξική σημασιολογία, καθώς και στη λεξικογραφία και τη διδασκαλία του λεξιλογίου.

Συγγραφέας : Ευθυμίου Αγγελική
Εκδότης : Επίκεντρο
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-458-404-9
Σελίδες : 224
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα – Λεξικά, Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης), Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.