Η διδασκαλία της βυζαντικής εκκλησιαστικής μουσικής

0
(0)

Περιγραφή
Ο Διονύσιος Π. Ηλιόπουλος γεννήθηκε στη Ζάτουνα Αρκαδίας. Εξαετής άρχισε να μαθαίνει Βυζαντινή Μουσική με τον Αγιορείτη Μοναχό Θεοδόσιο Μικραγιαννανίτη. Δωδεκαετής εισάγεται στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και συνεχίζει επί επτά συναπτά έτη Βυζαντινή Μουσική με τον καθηγητή Δημήτριο Παναγιωτόπουλο – Κούρο.
Εγγράφεται στο Ωδείο του “Πειραϊκού Συνδέσμου” και με καθηγητές τους Ιωάννη Μαργαζιώτη και Γεώργιο Σκλάβο λαμβάνει δίπλωμα μουσικοδιδασκάλου. Ολοκληρώνει τις μουσικές σπουδές του, λαμβάνοντας και τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας και Αντίστιξης με άριστα.
Είναι καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρουπόλεως. Καλλιτεχνικός διευθυντής και καθηγητής στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής των Ιερών Μητροπόλεων Γλυφάδας, Ιωαννίνων και Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Αθηνών (αναγνωρισμένων από το ΥΠΠΟ).
Συγγραφέας μουσικών βιβλίων βυζαντινής μουσικής, κυρίως σχολικών εγχειριδίων, τα οποία διδάσκονται στα ωδεία και στις σχολές βυζαντινής μουσικής. Το κυριότερο έργο του είναι το Θεωρητικό Βυζαντινής Μουσικής με τίτλο “Μέθοδος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής” με δύο ψηφιακούς δίσκους των περιεχομένων ασκήσεων και εκκλησιαστικών μελών.
Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Γλυφάδας. Διευθυντής βυζαντινής χορωδίας.

Συγγραφέας: Ηλιόπουλος Διονύσιος Π.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN:
Σελίδες: 223
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκκλησιαστική μουσική, Μουσική, Βυζαντινή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.03 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.