Η διαθήκη του Καντ: Κριτική του εγκληματικού λόγου

Περιγραφή
1804, Ανατολική Πρωσσία: το φάντασμα της ναπολεόντειας μάστιγας πλανάται βαρύ πάνω από τη χώρα. Στο Καίνιγκσμπεργκ, την πρωτεύουσα, μια σειρά ανεξήγητες δολοφονίες τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Ο Χάννο Στιφέινις, βοηθός εισαγγελέα σε μια κοντινή πολίχνη, καλείται να εξιχνιάσει, με αυτοκρατορική εντολή, τα αίτια του κακού.
Ο ευσυνείδητος Στιφέινις πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι οι παραδοσιακές λογικές μέθοδοι δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα που, μετά την άφιξή του, πολλαπλασιάζονται σαν επιδημία. Ο πάλαι ποτέ δάσκαλός του, ο υπέργηρος καθηγητής Ιμμάνουελ Καντ, τον στρέφει στην αναζήτηση των δαιμόνων που στοιχειώνουν την ανθρώπινη ψυχή. Αλλά αυτή η αναζήτηση οδηγεί και τους δύο σε ένα ζοφερό υπόγειο κόσμο όπου κυριαρχεί η άσκοπη βία και η γοητευτική αναγκαιότητα του θανάτου.
“Η διαθήκη του Καντ” είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που υπογείως το διατρέχουν οι σημαντικότερες ιδέες του μεγάλου φιλοσόφου οι γνώστες των ιδεών του θα το αντιληφθούν από τις πρώτες κιόλας γραμμές. Ταυτοχρόνως όμως είναι ένα μεγάλο μυθιστόρημα που παρασύρει τον κάθε αναγνώστη να πάρει μια θέση στο μέγα θέμα της καντιανής ηθικής: στη σχέση ελευθερίας και βούλησης.Ως Michael Gregorio συνυπογράφουν τα μυθιστορήματά τους ιστορικού μυστηρίου οι συγγραφείς Michael G. Jacob (Βρετανός από το Λίβερπουλ) και Daniela De Gregorio (1950-, Ιταλίδα, κόρη του αφηρημένου ζωγράφου Giuseppe De Gregorio), οι οποίοι ζουν παντρεμένοι στο Σπολέτο της Ιταλίας από το 1980. Η Ντανιέλα έχει διδάξει φιλοσοφία και ιστορία στη Βενετία. Ο Μάικλ έχει διδάξει αγγλική λογοτεχνία και ιστορία της φωτογραφίας στην Αγγλία και στην Ιταλία και συνεχίζει να συλλέγει παλιές φωτογραφίες. Το 2007 τιμήθηκαν με το βραβείο Umbria del Cuore. Τα βιβλία τους με ήρωα τον Πρώσο ντετέκτιβ Χάνο Στιφένιις, την εποχή του Ναπολέοντα, γραμμένα απευθείας στα αγγλικά, έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες: “Critique of Criminal Reason” (Faber & Faber, 2006), “Days of Atonement” (Faber & Faber, 2007), “A Visible Darkness” (Faber & Faber, 2009), “Unholy Awakening” (Faber & Faber, 2010) -τα τρία πρώτα έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Η ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο είναι: www.michaelgregorio.it.

Συγγραφέας: Gregorio Michael
Μεταφραστής: Ζαχαριάδου Μαργαρίτα
Υπεύθυνος Σειράς: Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-442-615-Χ
Σελίδες: 583
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αγγλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα , Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία: Σύγχρονη Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.95 €