Η γυναίκα στο Βυζάντιο. Λατρεία και τέχνη

Περιγραφή
Η θέση της γυναίκας στη βυζαντινή κοινωνία είναι θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετές δεκαετίες την έρευνα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στην προσέγγιση των σχετικών ζητημάτων. Υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία, βασισμένα στην αξιοποίηση γραπτών πηγών και αρχαιολογικών τεκμηρίων. Επίσης, προστίθενται συνεχώς επιστημονικές μελέτες που οδηγούν σε καινούργιες επισημάνσεις, διευκρινίζοντας άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του ρόλου και της παρουσίας της γυναίκας στο Βυζάντιο. Μερικές από αυτές τις πτυχές έρχεται να καλύψει αυτός ο τόμος, τον οποίο συνθέτουν εισηγήσεις που αποτέλεσαν το Ειδικό Θέμα στο 26ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αγγελίδη Χριστίνα Γ., Αγγέλκου Ευαγγελία, Δημητροπούλου Βασιλική, Δρανδάκη Αναστασία, Εμμανουήλ Μελίτα, Καλαμαρά Παρή, Καλοπίση – Βέρτη Σοφία, Κωνστάντιος Δημήτριος 1951-2010, Λαΐου Αγγελική Ε. 1941-2008, Μαντάς Απόστολος Γ., Μαρκή Ευτέρπη, Μπίθα Ιωάννα, Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου Μαρία, Παπαμαστοράκης Τίτος
Επιμελητής : Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου Μαρία
Εκδότης : Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-244-148-8
Σελίδες : 313
Σχήμα : 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.92 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.