Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι

Περιγραφή
Το έργο μάς σεργιανίζει στα βάθη ενός παραμυθένιου ωκεανού, όπου γεννιέται μια υπέροχη γοργόνα, η Χρυσομελένια. Φορώντας πάντα ένα μαγικό κοχύλι στο λαιμό, δώρο της μαμάς της, η μικρή γοργόνα βιάζεται πολύ να μεγαλώσει και να δοκιμάσει εμπειρίες για τις οποίες δεν είναι ώριμη ακόμα… Μας παρασύρει χορεύοντας και τραγουδώντας πέρα από τις χιλιόχρωμες σπηλιές, σ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι, γεμάτο αγωνία και εκπλήξεις! Έτσι, η ιστορία της παύει να είναι απλά ένα μιούζικαλ για όσους αγαπούν τα μυθικά πλάσματα του βυθού. Γίνεται πλέον ένα μιούζικαλ τόσο για εκείνους που ξέρουν να συγχωρούν λάθη και μπορούν να κατανοούν τις απερισκεψίες των δικών τους, όσο και για εκείνους που δεν περιμένουν μαγικές λύσεις. Ξέρουν μόνο να αγωνίζονται διαρκώς με τις δικές τους δυνάμεις, υπερνικώντας σταθερά τις όποιες αδυναμίες τους!
Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το CD περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ.
Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στον Χορό και τον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακές σπουδές στη σχέση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν αφενός στη διαχρονική σχέση της πολιτισμικής ανθρωπολογίας με την εκπαίδευση και αφετέρου στη διαδικασία διαμόρφωσης της πολιτισμικής ταυτότητας. Έχει επιμορφωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη χορευτική, θεατρική, μουσικοκινητική και μουσειακή αγωγή. Έχει διδάξει επαγγελματικά χορό κι έχει σχεδιάσει – υλοποιήσει πρότυπα προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και θεματικά πάρκα για παιδιά. Αρθρογραφεί σε περιοδικά παιδαγωγικού ή πολιτισμικού ενδιαφέροντος και διατελεί εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών για θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων της.

Συγγραφέας: Καββαδά Μαριλένα
Συνθέτης: Παπαδογιώργος Νίκος
Υπεύθυνος Σειράς: Θεοδωράκη Μάρω, Καββαδά Μαριλένα
Εκδότης: Διάπλαση
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-6864-08-1
Σελίδες: 48
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά
Σειρές: Μιούζικαλ για Παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.69 €