Η γλώσσα C σε βάθος

Περιγραφή
Ένας πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων, ο οποίος απευθύνεται σε νέους αλλά και προχωρημένους προγραμματιστές.
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει όλα τα χαρακτηριστικά της C με έναν ιδιαίτερο, εποπτικό και πλήρως επεξηγηματικό τρόπο. Δίνει τη δυνατότητα στον αρχάριο να μπει εύκολα και γρήγορα στο νόημα του προγραμματισμού και να κατανοήσει πλήρως τα στοιχεία της γλώσσας. Ο έμπειρος προγραμματιστής θα βρει μια σε βάθος ανάλυση των μηχανισμών της γλώσσας, πλήρη κάλυψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, και την υλοποίηση εξειδικευμένων αλγορίθμων και τεχνικών προγραμματισμού μέσα από τη γλώσσα C.
Ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα εξής:
– Περιέχει πλήρεις αναφορές στις εντολές της γλώσσας, με πλήθος επεξηγηματικών σχημάτων και χαρακτηριστικών παραδειγμάτων.
– Γίνεται αναλυτική αναφορά στους πίνακες.
– Περιγράφεται ο χειρισμός αρχείων – σειριακή και τυχαία προσπέλαση.
– Εξηγείται η αναδρομή και οι αναδρομικές συναρτήσεις.
– Περιγράφονται οι αλγόριθμοι αναζήτησης και ταξινόμησης.
– Γίνεται εκτενής αναφορά στις δομές δεδομένων – συνδεδεμένες λίστες, δυαδικά δένδρα και υλοποίησή τους στη γλώσσα C.
Κάθε κεφάλαιο ακολουθείται από σύντομη ανασκόπηση, λυμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα και ασκήσεις διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Η δομή αυτή καθιστά το βιβλίο ιδανικό για εκπαιδευτική χρήση.Ο Νίκος Χατζηγιαννάκης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Bath της Αγγλίας. Από το 1987 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση στους Η/Υ ως εισηγητής, υπεύθυνος σπουδών, και ιδιοκτήτης εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών πληροφορικής, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 15.000 ώρες διδασκαλίας σε θέματα προγραμματισμού και χειρισμού Η/Υ. Παράλληλα, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα ανάλυσης και σχεδίασης συστημάτων Η/Υ του Υπουργείου Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για τον Δημόσιο τομέα.

Συγγραφέας: Χατζηγιαννάκης Νίκος Μ.
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-209-859-7
Σελίδες: 432
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Γλώσσες προγραμματισμού

Τιμή σε ιστοσελίδες: 26.25 €