Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Η γιαγιά Σοφία ο μικρός Χαραλαμπούλης το διαδίκτυο και το cyberbullying

Περιγραφή
Πολλές φορές θέλουμε να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά μας για τους κινδύνους του διαδικτύου και δεν ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε, τί να πούμε. Η καινούρια τεχνολογία μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις γενιές, τα παιδιά είναι ιθαγενείς στο διαδίκτυο, ενώ οι μεγαλύτεροι “μετανάστες”. Αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια ιδιαίτερα νοσταλγικές είναι οι στιγμές που οι παππούδες μας διηγόταν παραμύθια.
Στο παραμύθι μας η γιαγιά Σοφία γεμάτη εμπειρίες από τη ζωή και ο εγγονός Χαραλαμπούλης, που η γιαγιά του επιθυμεί να είναι πάντα χαρούμενος, κουβεντιάζουν για το διαδίκτυο, για το cyberbullying. Ο εγγονός απορεί για τις γνώσεις της γιαγιάς και η γιαγιά απολαμβάνει τη συζήτηση, ξέρει ότι βοηθάει και μαθαίνει για τη σχολική ζωή του εγγονού. Το παραμύθι τελειώνει με σαφείς οδηγίες για το cyberbullying από τη γιαγιά και με την παρότρυνσή της για τη χρησιμότητα της ανάγνωσης παραμυθιών και βιβλίων.
Αντί επιλόγου δίδονται οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του cyberbullying, φαινομένου όχι μόνο μεταξύ παιδιών στο χώρο του σχολείου, αλλά και γενικότερα στις μέρες μας και στους χώρους εργασίας, working place bullying.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Τσιλιγκίρογλου – Φαχαντίδου Άννα, Ιακώβου Κωνσταντίνα – Βασιλική
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-82346-6-2
Σελίδες: 48
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδαγωγική ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €

Exit mobile version