Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Η γης του Σημαδεμένου

Περιγραφή
Η γης του Σημαδεμένου είναι μια συγκινητική σάγκα όπου παρακολουθούμε τη ζωή μιας ελληνικής οικογένειας από τα χρόνια του Εμφυλίου μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, είναι κι ένα μυθιστόρημα «μαθητείας», με κεντρικό ήρωα τον Γανυμήδη, το «Σημαδεμένο», ένα πλάσμα που ξεφεύγει από τα κοινά μέτρα και σταθμά.
Ο Εμφύλιος, η Χούντα, ο Ανένδοτος, η Μεταπολίτευση και παράλληλα οι χαρές, οι θλίψεις, οι αγάπες και τα όνειρα της σκληροτράχηλης Γιαννάκαινας, της παθιασμένης Φροσύνης, του βασανισμένου Αντρέα, του παρορμητικού Νικήτα, του πιστού Βούτη, της γλυκιάς Φανής, του ξεφρενιασμένου Διονύση και τόσων άλλων.
Και πάνω από όλα, μυστηριακό και κυρίαρχο, πλανιέται το φάντασμα του Έρωτα «που δεν τολμά να πει το όνομά του».
Ο Γιάννης Δημουλέας γεννήθηκε στην Τραχήλα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μεσ. Μάνης. Όταν ήταν ακόμα παιδί, οι γονείς του τον έφεραν στον Πειραιά, όπου συνεχίζει ακόμα να ζει.
Σπούδασε ναυπηγός και διακόσμηση χώρου. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το ερασιτεχνικό θέατρο. Η πολιτιστική παράδοση και το φυσικό περιβάλλον της γενέτειράς του, επηρέασαν βαθιά τον χαρακτήρα του. Αργότερα, τον επηρέασε και η επαφή του με όλους τους νεοέλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς.

Συγγραφέας: Δημουλέας Γιάννης
Εκδότης: Αστάρτη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-263-105-8
Σελίδες: 391
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.33 €

Exit mobile version