Η Γερμανική κατοχή στη Μεσσηνία

Περιγραφή
«Το μεγαλείο της Εθνικής Αντιστάσεως δεν εξαρτιόταν από τον αριθμό των σκοτωμένων στρατιωτών του Κατακτητή. Στηριζόταν στην αμετάκλητη απόφαση των αγωνιζομένων Ελλήνων να αντισταθούν, με κάθε μέσο, (όπλο, δολιοφθορά, Μυστικό Τύπο και με το λόγο), εναντίον του ολοκληρωτισμού της Ναζιστικής Γερμανίας, του τυχοδιωκτισμού της Φασιστικής Ιταλίας και του καιροσκοπισμού της Δικτατορικής Βουλγαρίας, πιστής συμμάχου του Άξονα, […]. Αξία είχε η ακατάβλητη θέληση των Ελλήνων πατριωτών να πολεμήσουν, με κάθε τρόπο, εναντίον της τριπλής Κατοχής τής πατρίδας τους».Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου 1927, στην οποία και διαμένει έκτοτε. Τα διαβάσματα του είναι πολλά, άλλα μελέτα συστηματικά την Ιστορία της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας.
Έχει γράψει πλήθος μελετών για την γενέτειρα πόλη, πολλές από τις όποιες έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Θάρρος», της οποίας υπήρξε συνεργάτης από την δεκαετία του 50.
Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα «Πελοποννησιακά» «Μεσσηνιακά Γράμματα», «Μεσσηνιακά Χρονικά», «Νέα «Εστία», «Ευθύνη», «Ιθώμη» κ.ά.

Συγγραφέας : Ζερβής Νίκος Ι.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-90690-0-2
Σελίδες : 320
Σχήμα : 24χ18
Κατηγορίες : Μεσσηνία – Ιστορία, Ελλάς – Ιστορία – Εθνική Αντίσταση, 1940-1944

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.01 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.