Η Γενοκτονία των Ελλήνων

Περιγραφή

Κάθε λαός και ιδιαίτερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες οι οποίοι έχουν χάσει χιλιάδες συμπατριώτες τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς, έχουν το δικαίωμα στη μνήμη, έχουν το δικαίωμα να απαιτούν με επιμονή την αναγνώριση των εγκλημάτων και αδικιών που διαπράχτηκαν σε βάρος τους. Η Γενοκτονία των Ελλήνων, το μαζικό έγκλημα στη Θράκη, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, είναι ένα διεθνές και εθνικό ζήτημα με πολυποίκιλες συνιστώσες, είναι ένα ζήτημα αναγνώρισης, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας, αξιοπρέπειας, πραγματικής φιλίας και συνεργασίας, μίας νίκης της αλήθειας έναντι της λήθης.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ασχολείται ερευνητικά με την Πολιτική, την Οικονομία και Κοινωνία στα Βαλκάνια και στον Εύξεινο Πόντο. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών και έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για την συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.
Κυριότερα έργα του είναι: «Προσαρμογή και συγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας στο ελλαδικό κράτος», «Αγροτική Κοινωνιολογία, Γενικές αρχές Κοινωνιολογίας», «Η αρμενική γενοκτονία και το δικαίωμα στη μνήμη», «Aspects of Greek social life in Black Sea», «La situation de la Minorite Grecque en Albanie. A l’egard du Droit International relatif a la protection des Minorites. Dimensions Politiques et Juridques» (σε συνεργασία με τον Στέφανο Αμπατζή), «Κοινωνία και μειονότητες στη χερσόνησο του Αίμου. Η Αλβανία και η ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα» (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο).

Συγγραφέας : Μαλκίδης Θεοφάνης
Εκδότης : Γόρδιος
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN :
Σελίδες :
Κατηγορίες : Ιστορία – Ελληνισμός της διασποράς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.