Η γαλάζια ώρα

Περιγραφή
Ο σαραντάχρονος Αντριάν Ορμάτσε έχει την απολύτως ευτυχισμένη ζωή: Ζει σε μια από τις ακριβές περιοχές της Λίμα. Αμείβεται πλουσιοπάροχα, λατρεύει το επάγγελμά του και έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Η παιδική του ηλικία ήταν και αυτή ανέμελη χάρη στις φροντίδες της μητέρας του. Ο Αντριάν μπορεί να έβλεπε σπάνια τον στρατιωτικό πατέρα του, άκουγε όμως πολύ συχνά για τα ανδραγαθήματά του στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες του Σεντέρο Λουμινόσο.
Από το όνειρο αυτό θα ξυπνήσει όταν θα ανακαλύψει πως ο πατέρας του ως διοικητής στρατοπέδου ήταν υπεύθυνος για βασανιστήρια, βιασμούς και εκτελέσεις κρατουμένων. Η ιστορία μιας μυστηριώδους κρατούμενης στην οποία ο πατέρας του χάρισε τη ζωή λειτουργεί καταλυτικά καθώς ο Αντριάν θα επιδοθεί με πάθος στην αναζήτησή της…
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το βιβλίο παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία για τον εμφύλιο πόλεμο στο Περού (1980-1992) με μεγάλη γενναιότητα και σοφία. Καίριο, άμεσο, συγκινητικό, το μυθιστόρημα αυτό χάρισε στον συγγραφέα διακρίσεις αλλά κυρίως μια θέση δίπλα στους μεγάλους συγγραφείς της χώρας του Μάριο Βάργκας Γιόσα και Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε. Ο Αλόνσο Κουέτο γεννήθηκε το 1954 στη Λίμα του Περού. Έχει γράψει δώδεκα ακόμα βιβλία, μεταξύ των οποίων συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του, μεταξύ των οποίων και το βραβείο Herralde-Anagrama 2005 για το μυθιστόρημά του Η γαλάζια ώρα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος ενώ διδάσκει δημοσιογραφία στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λίμα.

Συγγραφέας: Cueto Alonso
Μεταφραστής: Παλαιολόγος Κωνσταντίνος
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-455-646-0
Σελίδες: 352
Σχήμα: 20χ13
Κατηγορίες: Ισπανόφωνη πεζογραφία (Περού) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.66 €