Η Βιβλιοθήκη του λόρδου Guilford στην Κέρκυρα (1824 – 1830)

Περιγραφή
Όσοι έγραψαν για την Ιόνιο Ακαδημία, επεσήμαναν ότι δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο αυτής της βιβλιοθήκης. Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει αυτή η έκδοση.
Δημοσιεύονται εδώ οι χειρόγραφοι, ανέκδοτοι κατάλογοι της βιβλιοθήκης που έχουν, από καλή τύχη, διασωθεί. Το πλήθος των τίτλων, πολλές φορές δυσανάγνωστων ή και λανθασμένων, και τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά την μεταγραφή, έκαναν το έργο χρονοβόρο και επίπονο.
Η έκδοση του καταλόγου, λόγω του όγκου της, απαιτούσε και την ανάλογη υψηλή δαπάνη, την οποία, παρά τις προσπάθειες, δεν είχα κατορθώσει ως τώρα να εξασφαλίσω.
Σήμερα, επί τέλους, πραγματοποιείται η έκδοση. Ύστερα από υπόδειξη φίλων αποφάσισα να προχωρήσω στην ηλεκτρονική εκτύπωση του όγκου των καταλόγων. Την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου οφείλω στον Διευθυντή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών, καλό φίλο, τον καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ο οποίος μου πρότεινε να συμπεριλάβει την έκδοση στη σειρά του Ινστιτούτου “Τετράδια εργασίας”. Τον ευχαριστώ και από αυτή τη θέση. Είχα ξεκινήσει αυτή την έρευνα σε συνεργασία με το ΙΝΕ. Χαίρομαι με τη σύμπτωση να ολοκληρωθεί η προσπάθειά μου από το ίδιο το Ινστιτούτο. […]
Βασιλική Μπόμπου Σταμάτη

Συγγραφέας: Μπόμπου – Σταμάτη Βασιλική
Εκδότης: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN:
Σελίδες: 128
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Βιβλιοθήκες. Αρχεία
Σειρές: Τετράδια Εργασίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.31 €