Η βαθμιαία διάβρωση των ακτών

Περιγραφή

Οι μέρες αναποδογυρίζουν και παίρνουν την άγουσα για το πηγάδι της βάφτισης. Παλιρροϊκά κύματα ανελλιπώς τυλίγουν τους κολυμβητές των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου. Χρόνια και χρόνια μ’ ένα τενεκεδάκι στο χέρι προχωρεί στα τυφλά η ζητιάνα στη μεγάλη λεωφόρο του ζωολογικού πάρκου. Οι δόλιοι φυγάδες απολαμβάνουν τη λεία τους στο ρετιρέ των συγγενών μας. Κανένας οίκτος για τους εκτελεστές του πριν από τότε και στο εξής.

Ο Ζαχαρίας Ι. Σιαφλέκης (Βόλος 1953) σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και κατόπιν, στο Παρίσι, συγκριτική φιλολογία με ειδίκευση στη θεωρία των λογοτεχνικών μορφών. Εκεί ανακηρύχθηκε και διδάκτορας με διατριβή που δημοσιεύθηκε λίγα χρόνια αργότερα. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Παρισιού, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλίας, και σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες πάνω στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός του τόσο αυτοτελώς όσο και συνεργαζόμενος με ποικίλα περιοδικά έντυπα ή συλλογικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα σημείωσε την παρουσία του με πρωτότυπα δημοσιεύματα στο χώρο της λογοτεχνίας. Συνέβαλε στην ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας της οποίας είναι αντιπρόεδρος από το έτος ίδρυσής της. Είναι επίσης μέλος της αντίστοιχης Γαλλικής Εταιρείας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Εταιρείας Συγκριτικής Φιλολογίας, ενώ από το 1989 έχει την επιστημονική ευθύνη του περιοδικού Σύγκριση / Comparaison, επετηρίδας της ΕΕΓΣΓ.

Συγγραφέας : Σιαφλέκης Ζαχαρίας Ι.
Εκδότης : Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-446-992-5
Σελίδες : 56
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.49 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.