Η Βίβλος

Περιγραφή
Η συγγραφέας Κάρεν Άρμστρονγκ, μία από τους σπουδαιότερους εν ζωή σχολιαστές θρησκευτικών ζητημάτων, οδηγεί σε αυτό το βιβλίο τον αναγνώστη στην αναζήτηση του νοήματος των Γραφών και αναδεικνύει τις κοινωνικές ανάγκες που αυτές εξυπηρετούσαν, μέσα από μία πλοκή που θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα. Μέσα από το κείμενό της, η συγγραφέας ανιχνεύει τους λόγους της τεράστιας επιτυχίας της Βίβλου, του βιβλίου που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 2.000 γλώσσες και μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν πωληθεί πάνω από 6 δισεκατομμύρια αντίτυπα.
Όπως εξηγεί η ίδια στην Εισαγωγή του τόμου για τη σχέση των θρησκευτικών κειμένων με τους αναγνώστες τους: «Αυτά τα κείμενα προικίστηκαν με τις υψηλότερες προσδοκίες τους (σ.σ. των αναγνωστών), τις πιο παράτολμες ελπίδες και τους μύχιους φόβους τους και με ένα μυστηριώδη τρόπο τους επέστρεψαν κάτι».
Παράλληλα, η Κάρεν Άρμστρονγκ εξετάζει το ζήτημα της αναβίωσης των ιερών κειμένων και της κριτικής στην οποία σήμερα υπόκεινται, κυρίως από εκείνους που υποστηρίζουν το διαχωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία. Ταυτόχρονα επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν και κάτω από ποιες συνθήκες ένα κείμενο που υμνεί την Αγάπη του Θεού να χρησιμοποιήθηκε ως το πιο δυνατό όπλο για την ανάπτυξη ενός φονταμενταλισμού, λιγότερο γνωστού στις μέρες μας από τον μουσουλμανικό, αλλά εξίσου ισχυρού και αιμοβόρου, του χριστιανισμού.

Συγγραφέας: Armstrong Karen 1944-
Μεταφραστής: Λαζαρίδου Σοφία
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-19-0211-2
Σελίδες: 338
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Βίβλος – Κριτική, ερμηνεία κλπ
Σειρές: Τα Βιβλία που Συγκλόνισαν τον Κόσμο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.96 €