Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ

Περιγραφή
Ανατολία, 260 μ.Χ. Τα περσικά στρατεύματα πολιορκούν στενά τη ρωμαϊκή πόλη Έδεσσα. Ο αυτοκράτορας Βαλεριανός αναγκάζεται να βγει από τα τείχη της πόλης σε μια ύστατη προσπάθεια ανακωχής. Το τέλος όμως είναι προδιαγεγραμμένο: αιχμαλωτίζεται και σκοτώνεται.
Ο Μάρκος Μέτελλος Αέτιος, ζωντανός θρύλος και ήρωας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ορκίζεται να μεταφέρει τις στάχτες του αυτοκράτορά του στην πατρίδα. Μόνο που ο δρόμος προς τη Δύση ισοδυναμεί με βέβαιο θάνατο. Η μοναδική οδός διαφυγής είναι η Ανατολή, προς τα βάθη της άγνωστης Κίνας…
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μαγευτική Ινδία, τα όρη των Ιμαλαΐων και τις ερήμους της κεντρικής Ασίας. μέχρι την εξωτική και μυστηριώδη Αυτοκρατορία των Δράκων.Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το Ecole Pratique des Hautes Edudes της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Μελετητής του αρχαίου κόσμου, έχει διδάξει σε ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια και έχει διεξαγάγει και διευθύνει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Panorama» και «Messaggero». Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα, που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούς παραγωγούς. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι: «Ξενοφώντος ανάβασις» (1980), «Η κάθοδος των Μυρίων» (1986), «Τα καλότυχα νησιά» (1990), «Οι Ετρούσκοι στην κοιλάδα του Πάδου» (1991) -σε συνεργασία με τον Λουίτζι Μαλνάτι-, «Θάλασσα της Ελλάδας» (1992), «Οι Έλληνες της Δύσης» (1996) -σε συνεργασία με τον Λορέντζο Μπρατσέζι-, «Οι Κέλτες της Ιταλίας» (1999) -σε συνεργασία με τον Βενσεσλάς Κρούτα, η μυθιστορηματική τριλογία «Μέγας Αλέξανδρος» (1998), που μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα βιβλία του «Ακρόπολη», «Η μεγάλη εποποιία της Αθήνας», «Ο Φαραώ της άμμου», «Η επιστροφή από την Τροία», «Χίμαιρα», «Παλλάδιο», «Η τελευταία λεγεώνα», «Η ασπίδα της Σπάρτης», «Ο τύραννος των Συρακουσών», «Ζευς», κ.ά.

Συγγραφέας : Manfredi Valerio – Massimo
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 978-960-496-957-9
Σελίδες : 487
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.