Η αυτοκρατορία της ντροπής

Περιγραφή
Είμαστε πλέον μάρτυρες στην εγκαθίδρυση μιας νέας φεουδαρχίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η 11η Σεπτεμβρίου δεν αποτέλεσε μονάχα την ευκαιρία να απλωθεί περισσότερο η επήρεια των ΗΠΑ στον πλανήτη, αλλά προσέδεσε τους λαούς του νοτίου ημισφαιρίου της γης στο άρμα των μεγάλων πολυεθνικών, οι οποίες ενεργούν διηπειρωτικά και χρησιμοποιούν συνεχώς και αποτελεσματικά δύο μέσα μαζικής καταστροφής: το δημόσιο χρέος και τον λιμό. Υπό την πίεση αυτών των μεγάλων δεινών, τα κράτη χάνουν ουσιαστικά την ανεξαρτησία τους, ενώ η πείνα αναγκάζει τους λαούς τους να προδώσουν την ελευθερία τους.
Αυτή την καλοστημένη μηχανή της υποταγής, η οποία δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει κανέναν περιορισμό και περιφρονεί συστηματικά το διεθνές δίκαιο, αποκαλύπτει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Ταυτόχρονα, όμως, παρακολουθεί την αντίσταση των συνδικάτων, των αντιτιθέμενων οργανώσεων και των πολιτικών οργανισμών, αναδεικνύοντας τη δυναμική της δράσης τους. Διότι πλάι στην “Αυτοκρατορία της Ντροπής”, συγκροτείται αργά μα σταθερά σε ολόκληρο τον πλανήτη μια νέα επαναστατική δύναμη, παρόμοια μ’ εκείνην που μεγαλούργησε το 1789 στη Γαλλία, αλλάζοντας τον κόσμο. Μόνο μια τέτοια επανάσταση μπορεί να επαναφέρει την επικράτηση του δικαίου και να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αναζήτηση της ευτυχίας που δικαιούται.
Με τον όρο “Αυτοκρατορία” εννοούμε την κατάργηση των δημοκρατικών αξιών που διέδωσε στον κόσμο η Γαλλική επανάσταση και την επιβολή της φεουδαρχικής ολιγαρχίας παγκοσμίως. Με τον όρο “Ντροπή” εκφράζεται το συναίσθημα που πρέπει να νιώθει οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος αντιμέτωπος με τις εκτός λογικής δολοφονικές πρακτικές του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.
(απόσπασμα συνέντευξης του Ζαν Ζιγκλέρ)Ο Ζαν Ζιγκλέρ γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας το 1934. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Επί δεκαετίες βουλευτής στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας. Σήμερα ειδικός σύμβουλος για θέματα Τρίτου Κόσμου στον ΟΗΕ. Συγγραφέας πολλών μαχητικών βιβλίων, που έγιναν best sellers σε πολλές γλώσσες.

Συγγραφέας: Ziegler Jean
Μεταφραστής: Ζαπώνης Δημήτρης
Εκδότης: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-398-242-3
Σελίδες: 261
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γεωπολιτική, Πολιτικές επιστήμες, Διεθνείς σχέσεις
Σειρές: Έρευνα Σκέψη Γνώση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.33 €