Η αστόλιστη βασίλισσα

Περιγραφή
Μια ιστορία γεμάτη ταξίδια: από τη Γένοβα, πόλη-γόησσα της δεκαετίας του 1920, καταλήγει στο απομακρυσμένο νησί Μόκου Ίτι του Ειρηνικού Ωκεανού. Μια ιστορία για το θρίαμβο της ομορφιάς και το χάρισμα της εξυπνάδας· για την ένωση του Πάρη, του «Ροδόλφου Βαλεντίνου» των καρβουνιάρηδων, με τη Σάσα, την ξακουστή Σινγκερίνα.
Πρόκειται για μια ιστορία μεθυστική, όπως η ανοιξιάτικη αρμύρα και το πικάντικο άρωμα της ζαφοράς στο λιμάνι. Αινιγματική, όπως η σχέση της πόρνης Κομπατούτα με τον πρίγκιπα Αντράντε. Παράξενη, όπως το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα του ελέφαντα Σελίμ με την άτυχη Καμίλα.
Μια ιστορία για τη σοφία της σιωπής και την ανάγκη της αγάπης· για τον Τζάκομο, τον νεαρό παπά με το αινιγματικό πεπρωμένο, και τη Λούσι, την καλλίφωνη βασίλισσα των ιθαγενών. Μια ιστορία που διασχίζει εποχές και θάλασσες, προικισμένη μ’ ένα φορτίο άγνωστων θαυμάτων.Ο Μαουρίτσι Ματζάνι γεννήθηκε το 1951 στο Καστελνουόβο Μάγκρα, γη αναρχικών και λατόμων. Ο ίδιος είναι ανιψιός αναρχικών· στα δεκαοχτώ του γράφτηκε σε αναρχική οργάνωση και διάβαζε τη «Nuova umanita».
Στη ζωή του έχει κάνει τα πάντα, ενώ στο χώρο της λογοτεχνίας μπήκε από ένα παραθυράκι το 1987, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό του εβδομαδιαίου περιοδικού «L’ Espresso», όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο.
Ζει από τη δουλειά του, γράφει διαφημίσεις και δημοσιογραφεί. Έχει κυκλοφορήσει τα έργα: «Σας ονειρεύτηκα όλους μια φορά» («Vi ho gia tutti sognati una volta»), 1990· «Ευτυχισμένος στον πόλεμο» («Felice alla guerra»), 1992· «Αναρχικοί και ονειροπόλοι» («Il coraggio del pettirosso»), για το οποίο κέρδισε το βραβείο Βιαρέτζο και το εξαιρετικής σημασίας βραβείο Καμπιέλο. «Η αστόλιστη βασίλισσα» απέσπασε το 1999 το βραβείο Αλάσιο και το βραβείο Στρέζα για το Αφήγημα.

Συγγραφέας : Maggiani Maurizio
Μεταφραστής : Σκόνδρας Παναγιώτης
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-04-2283-4
Σελίδες : 486
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.05 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.