Η ασματική ακολουθία του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας

Περιγραφή
… Ο Άγιος Γερμανός της Αλάσκας υπήρξε ένας πνευματικός γίγαντας, ένας υπόπτερος αετός που ζητούσε συνεχώς τα νοητά ύψη προσπαθώντας να ιδεί και να κατανοήσει “α οφθαλμός ουκ είδε και ους ουκ ήκουσε και επί καρδίαν ανθρώπου ου ανέβη”… απέχει πολύ από τα μέτρα ενός οποιουδήποτε αγίου, ενός ασκητού, ενός ιεραποστόλου. Η ζωή του υπήρξε ένα κράμα, ένα αμάγαλμα εσωτερικού καθαρμού, προσφοράς προς τον πλησίον, αγάπης προς τον Θεό, περιβαλλοντικής ευαισθησίας… φωτιστής, φωτεινός φάρος, αλάθευτος οδοδείκτης, που οδηγούσες τις ψυχές στο εύδιο λιμάνι της ψυχοσώτειρας Ορθόδοξης εκκλησίας…Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Αποστόλου, κατά κόσμον Γρηγόριος Αποστόλου, γεννήθηκε στη Βαλαώρα Ευρυτανίας στις 2 Φεβρουαρίου 1959.
Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Βοστώνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου επεράτωσε επιτυχώς και τις μεταπτυχιακές του σπουδές με εξειδίκευση στην ιστορική θεολογία.
Εισήλθε στις Τάξεις των Μοναχών στις 21 Μαΐου 1982 στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης, της Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, χειραγωγούμενος από τον Όσιο Γέροντα Άνθιμο Αγιαννανίτη, τον πνευματικό του αλείωτη και ποδητετή. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 25 Ιουλίου 1986 και Πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου 1987. Ακολούθως έλαβε το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου και του πνευματικού.
Εχρημάτισε δύο φορές Δικαίος της Ιεράς Σκήτεως της Αγίας Άννης ως Γέροντας της Αδελφότητος των Θεοφιλαίων, και Προϊστάμενος του Μετοχίου των Αγίων Αρχαγγέλων Βύρωνος στην Αθήνα.
Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2007-2009 υπηρετεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Χαλκέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Χερουβείμ Γ. Αποστόλου Αρχιμανδρίτης
Εκδότης: Λυδία Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-99019-0-5
Σελίδες: 250
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ακολουθίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.87 €