Η αρχιτεκτονική του Konrad Jacob Josef von Vilas (1866-1929) στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή της

Περιγραφή
Η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής της σφραγίστηκε από το έργο του Αυστριακού μηχανικού Κόνραντ φον Βίλας, ο οποίος έζησε στην πόλη από το 1894 μέχρι το τέλος της ζωής του. Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η ζωή και το έργο του Βίλας, που αποτελεί αδιάσπαστο μέρος της δραμινής ιστορίας. Ένα πλήθος από πρωτότυπες φωτογραφίες και σχέδια της συγγραφέως το καθιστούν πραγματικό συλλεκτικό απόκτημα.
Συνεκδότης του βιβλίου είναι το ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.Η Κορνηλία Τρακοσοπούλου – Τζήμου γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη (Universita degli Studi di Roma) και στο Λονδίνο (University of London – Bartlett School of Architecture & Planning). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αναστήλωση μνημείων στη Ρώμη, όπου παρακολούθησε και τα σεμινάρια του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών της Unesco για τη διατήρηση και την αναστήλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και στη συντήρηση μνημείων, στο York, με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 1979 εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Από το 1996 είναι αναπληρώτρια προϊσταμένη της 4ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγγραφέας : Τρακοσοπούλου – Τζήμου Κορνηλία
Εκδότης : Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-85283-2-1
Σελίδες : 155
Σχήμα : 28χ23
Κατηγορίες : Δράμα – Ιστορία , Αρχιτεκτονική – Βαλκάνια, Αρχιτεκτονική – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.