Η αρχή του τιρμπουσόν

Περιγραφή
Μια αινιγματική εξαφάνιση. Μια μυστηριώδης επιστολή. Ιστορίες αγάπης και μια αστυνομική έρευνα με υπόβαθρο τον κόσμο της επιστήμης, ενώ διακυβεύονται τα μυστικά του Σύμπαντος. Τα μεγάλα θεωρητικά συστήματα της φυσικής χρησιμεύουν ως ενδείξεις. Ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ, ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν είναι οι μάρτυρες. Εσείς θα περνούσατε στην άλλη πλευρά της σχετικότητας;
Η Ιρέν ζει ήρεμα με το Μεγάλο Άνδρα των ονείρων της, τον Μπερνάρ, έναν διάσημο φυσικό. Όμως, εκείνος ξαφνικά εξαφανίζεται. Tο μοναδικό στοιχείο που αφήνει πίσω του είναι ένα σημείωμα όπου αναδεικνύεται ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άραγε, η επιθυμία του Μπερνάρ να υπερβεί τα όρια της ιδιοφυΐας θα τον ωθήσει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, να επιχειρήσει το καθοριστικό πείραμα που θα αποδείξει ότι ευσταθεί η παράλογη θεωρία του; Και θα μπει έτσι στον κόσμο της καθαρής λογικής;
Πώς θα τον ξαναβρεί η Ιρέν;
Μια γυναίκα αρχίζει να περιπλανιέται στον κόσμο της φυσικής. Τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα και οι ασήμαντες λεπτομέρειες, οι παθιασμένες ονειροφαντασίες και τα αυστηρά σταθμισμένα πειράματα, οι μεγάλοι επιστήμονες και η εξιστόρηση της ζωής τους είναι για εκείνη μια άγνωστη ήπειρος που πρέπει να εξερευνήσει.
Η επιστήθια φίλη της θα αρνηθεί να την ακολουθήσει στην έρευνά της. Όμως σύμμαχοί της θα σταθούν ένας εξαιρετικά προικισμένος μαθηματικός κι ένας πολυμαθής δημοσιογράφος επιστημονικών εντύπων. Άραγε, είναι πραγματικά όλοι αυτό που ισχυρίζονται; Μήπως η επιστήμη είναι, πρώτα απ’ όλα, η μεγαλύτερη περιπέτεια της φαντασίας;Η Λεϊλά Χαντάντ είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στην αστρονομία και αρθρογραφεί στο επιστημονικό περιοδικό “Ciel et Espace”. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των “Le Soleil noir – Le livre des eclipses” και “Cles de voute: Savoir l’astronomie, voir le ciel”, δύο σημαντικών έργων αναφοράς για την αστρονομία, όπως επίσης στα ειδικού περιεχομένου βιβλία για νεαρές ηλικίες “Tremblements de terre” και “Les volcanes”. “Η Αρχή του Τιρμπουσόν” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Haddad Leila
Μεταφραστής: Φιλιππάτος Άγγελος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-14-1204-2
Σελίδες: 507
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €