Η απαγωγή

Περιγραφή
Ο Μάρκ Σίντμαν ξυπνά διασωληνομένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Δώδεκα μέρες πριν ήταν ένας επιτυχημένος χειρούργος που ζούσε σ’ ένα ήσυχο προάστιο με την όμορφη γυναίκα του και το παιδί τους. Τώρα, ένας άγνωστος τον έχει πυροβολήσει μέσα στο σπίτι του. Η γυναίκα του είναι νεκρή, και το μωρό τους, η Τάρα, έχει εξαφανιστεί. Τη στιγμή, ωστόσο, που φαίνεται να ‘χει χάσει τα πάντα, ένα σημείωμα έρχεται να του δώσει ελπίδα:
“Αν ειδοποιήσετε τις αρχές θα εξαφανιστούμε και δε θα ξαναδείτε ποτέ το παιδί. Θέλουμε δύο εκατομμύρια δολάρια. Δε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία”.
Το τελεσίγραφο είναι ανατριχιαστικό, αλλά ο Μάρκ δεν βλέπει παρά ένα πράγμα: Το παιδί του είναι ζωντανό κι έχει μια πιθανότητα να το σώσει. Δεν μπορεί ωστόσο να ζητήσει τη βοήθεια του νόμου. Ούτε ξέρει ποιον να εμπιστευτεί. Και έχει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα: η αστυνομία τον θεωρεί ύποπτο…
Παγιδευμένος σε μια κινούμενη άμμο βίας και σκοτεινών μυστικών -για τη γυναίκα του, για μια παλιά αγάπη που δεν ξέχασε ποτέ, για το ίδιο του το παρελθόν -ο Μαρκ πιάνεται απεγνωσμένα από το μόνο πράγμα που μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή του: τον όρκο να φέρει την Τάρα πίσω στο σπίτι, με οποιοδήποτε κόστος…Ο Χάρλαν Κομπέν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Κολέγιο Άμχερστ. Είναι ο πρώτος συγγραφέας στην ιστορία που έχει τιμηθεί και με τα τρία σημαντικότερα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, το Άντονι, το Έντγκαρ και το Σέιμους. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Συγγραφέα του W.H. Smith. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από είκοσι δύο γλώσσες. Ζει στο Νιου Τζέρσι με τη σύζυγό του Ανν και τα τέσσερα παιδιά τους.

Συγγραφέας: Coben Harlan
Μεταφραστής: Σπυριδάκης Νίκος
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-450-800-8
Σελίδες: 507
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.76 €