Η αξιολόγηση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου

Περιγραφή
[…] Είναι ίσως χρήσιμο να επισημανθεί εξ αρχής η φιλοσοφία αυτής της εργασίας ως προς το ρόλο της: δεν αποτελεί επιδίωξη του συγγραφέα η κριτική συγκεκριμένων νομοθετημάτων ή ακόμη και περιστασιακών πολιτικών σχεδιασμών, στη χώρα μας ή αλλού. Γιατί οι νομοθετικές ρυθμίσεις ή υπάρχουν αλλά κάποτε δεν εφαρμόζονται ή αλλάζουν συχνά. Αντίθετα, ο κύριος σκοπός αυτού του βιβλίου από την πρώτη έκδοσή του ήταν να προσφέρει παρουσίαση των σταθερών της αξιολόγησης, δηλαδή της θεωρίας και μεθοδολογίας της, που υπάρχουν ανεξαρτήτως περιστασιακών πολιτικών ή ειδικών θεσμικών προβλέψεων.
[…]Ο Ευστ. Γ. Δημητρόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Τριπόταμα των Καλαβρύτων το 1944. Τελείωσε το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο στην Αθήνα και φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2 πτυχία). Πήρε, επίσης, το Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Παιδαγωγικής Σχολής της ΣΕΛΕΤΕ. Το 1977, με υποτροφία του ιδρύματος Φουλμπράιτ (Fullbright Foundation), πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, στο Indiana University, από το οποίο έλαβε τους τίτλους Master of science και Doctor of philosophy. Κεντρικά αντικείμενα σπουδών του ήταν η παιδαγωγική ψυχολογία, η συμβουλευτική και η ψυχολογία. Ειδική έμφαση δόθηκε στην αξιολόγηση και έρευνα. Στο ίδιο πανεπιστήμιο δίδαξε ως βοηθός επί ένα έτος στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 1974 είναι μόνιμος καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ, ενώ τυπικά από το 1985 εντάχθηκε διά νόμου στην ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθηνών. Σήμερα διδάσκει στη ΣΕΛΕΤΕ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήματα της ειδικότητάς του. Είναι προϊστάμενος του τμήματος Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, όπως και του Εργαστηρίου Ψυχολογίας-Παιδαγωγικής της ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι. Τα κύρια διδακτικά, συγγραφικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα αντικείμενα Ψυχολογία, Συμβουλευτική, Αξιολόγηση και Έρευνα. Το συγγραφικό του έργο συνολικά ξεπερνά τις 200 εργασίες σε βιβλία και άρθρα.

Συγγραφέας : Δημητρόπουλος Ευστάθιος Γ.
Εκδότης : Γρηγόρη
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-333-169-4
Σελίδες : 406
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.33 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.