Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Περιγραφή

Η Αλίκη που γνώρισα εγώ τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής της ήταν μία πανέξυπνη, βαθιά φιλοσοφημένη, εξαιρετικά καλλιεργημένη γυναίκα, πολύ μπροστά από την εποχή της, όπου όλα αυτά όμως θα μπορούσαν να γίνουν παρανάλωμα μπροστά σε μια άδεια πλατεία θεάτρου. Η Αλίκη ήθελε να την αγαπούν, όλοι αν ήταν δυνατόν, και να είναι το θέατρό της γεμάτο, όπως πολύ δημοφιλές να είναι οτιδήποτε κάνει ή λέει. Ακόμη κι αν έκανε προσπάθειες για να αλλάξει ρεπερτόριο, για να «ωριμάσει» τη δημόσια προσωπικότητά της ή ακόμα και την εμφάνισή της, μπροστά σε μια άδεια πλατεία θεάτρου, έπεφταν στο κενό. Δεν ήταν από αυτές που θα μπορούσαν να προσπαθούν ασταμάτητα ή να «κάνει τέχνη για τον εαυτό της». Η Αλίκη ζητούσε κι είχε απόλυτη ανάγκη την αγάπη του κόσμου γι’ αυτήν.

Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Γράφει σε εφημερίδες, περιοδικά, κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συχνά, τελευταίως, γράφει και βιβλία όπως: «Στο τέλος μιλάει το πανί» (Άμμος), «Η μαγεία των μιούζικαλ» (Εξάντας), «Ταινίες για φίλημα» (Εξάντας), «Γιώργος Μουζάκης» (Άγκυρα).

Συγγραφέας : Τριανταφυλλίδης Ιάσων
Επιμελητής : Μαγγίνα Σόνια
Εκδότης : Andy’s Publishers
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-565-079-7
Σελίδες : 190
Σχήμα : 14×14
Κατηγορίες : Κινηματογράφος, Ελληνικός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.