Ηττηθήκαμε; Νομίζω πως ναι!

0
(0)

Περιγραφή
…Στην Ελλάδα, δεν της αξίζει η αποτέφρωση που την οδηγούν οι πολιτικοί της. Στην Ελλάδα, δεν της αξίζει να σκεπαστεί με δαμασκηνό σάβανο. Άλικο αίμα είναι το ανάβρυσμα αυτού του λαού στην ιστορική του πορεία. Ο γόος της μάνας συνόδευε πάντα τα παιδιά της πατρίδας στις πεπρωμένες θυσίες τους. Οι οιμωγές της ψυχής των πολεμιστών ήταν πάντα το τραγούδι της λευτεριάς αυτής της ηλιογέννητης χώρας. Αυτά, τα άγια κειμήλια του λαού, το αίμα του, το δάκρυ του, τον κοπετό του, τον μόχθο του, δεν είχαν το δικαίωμα οι πολιτικοί να τα κηλιδώσουν, αν δεν ήθελαν να τα σεβαστούν. Και τα σπίλωσαν. Και τα βεβήλωσαν ανερυθρίαστα, οδηγώντας τους πολίτες στην απόγνωση και την πενία. Το νόμιμο (κατ’ αυτούς) ήταν η ηθική τους, ωσάν ν’ άνοιγαν οίκο ανοχής συμφώνως με τις υγειονομικές διατάξεις του νόμου. Και μόλυναν αυτόν τον εξαίσιο τόπο με την γονόρροια των άρρωστων κομμάτων τους…Ο Στέλιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ecole Saint Paul.
Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών “Όμηρος”. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελέτησε Ιστορία και Πολιτισμό και, ειδικότερα, τις αμφίδρομες σχέσεις Ελληνισμού και Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι “Πολίτης του Κόσμου” και ανάδοχος-υποστηρικτής παιδιού στην Αφρική, μέσω των δραστηριοτήτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Aids.
Εργάζεται στον πρώτο σταθμό της ελεύθερης ραδιοφωνίας, τον ιστορικό “Αθήνα 9.84 Fm Stereo” ανελλιπώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας του (31 Μαΐου 1987) μέχρι σήμερα. Επίσης ως σύμβουλος Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Το διάστημα 1994-2004 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον έντυπο Τύπο, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και εργάστηκε στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών “Ελεύθερος Τύπος”, “Βραδυνή” και “Ελεύθερος” ενώ διετέλεσε ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας της ομογένειας “Πρωινή Νέας Υόρκης”. Επίσης συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό “Ένα”.
Αντικείμενό του υπήρξε και παραμένει το αστυνομικό ρεπορτάζ, με δασκάλους τους κορυφαίους στο είδος Γιώργο Βαξεβανίδη και τον αξέχαστο Ηλία Μαλάτο. Ωστόσο, για ένα διάστημα ασχολήθηκε παράλληλα με το δημοσιογραφικό ντοκυμαντέρ πραγματοποιώντας οδοιπορικά σε ορεινές και παραλίμνιες περιοχές της πατρίδας μας. Τα ντοκυμαντέρ προβλήθηκαν από τα δελτία ειδήσεων του Star Channel.
Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Λισσαβόνα και Ρώμη, καθώς και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος.
Είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού του σωματείου, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

Συγγραφέας: Παρασκευόπουλος Στέλιος
Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-08-0598-9
Σελίδες: 105
Σχήμα: 21χ12
Κατηγορίες: Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.35 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.