Ηρακλής

0
(0)

Περιγραφή

Ο Ηρακλής θεωρείται ο σπουδαιότερος ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας. Με τους άθλους του, τα κατορθώματά του και τις ηρωικές του πράξεις έγινε ξακουστός σε ολόκληρη την οικουμένη. Γονείς του ήταν ο Αμφιτρύωνας και η Αλκμήνη, όμως αληθινός του πατέρας θεωρείται πως ήταν ο Δίας. Η Ήρα τον ζήλευε και τον μισούσε, γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός ότι ο σύζυγός της, ο Δίας, είχε αποκτήσει παιδί με μία θνητή. Ο δίδυμος αδελφός του Ηρακλή, με διαφορά μιας νύχτας, ήταν ο Ιφικλής, που γι’ αυτόν δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήταν πραγματικό παιδί του Αμφιτρύωνα. Ο ήρωάς μας γεννήθηκε στη Θήβα, ωστόσο η καταγωγή του ήταν από το Άργος, από την αριστοκρατική γενιά των Περσείδων. Το πρώτο του όνομα ήταν Αλκίδης, όμως αργότερα η μάντισσα Πυθία του ‘δωσε το όνομα Ηρακλής. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Αμφιτρύωνας, που του δίδαξε την αρματηλασία, ο Εύρυτος και ο Ραδάμανθυς, την τοξοβολία, ο Κάστωρ τη χρήση των όπλων, ο Αυτόλυκος την πάλη, ο Εύμολπος τη μουσική και κυρίως ο Αίνος, ο οποίος του δίδαξε γραφή και κιθάρα. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ηρακλής κάποτε λογομάχησε με το δάσκαλό του Λίνο και μετά από άγριο καυγά, πάνω στα νεύρα του, τον σκότωσε. Η ανεξέλεγκτη σωματική δύναμή του και ο ατίθασος χαρακτήρας του στάθηκε αιτία να συμβεί το κακό. Μετά από αυτό, ο Αμφιτρύωνας, για να τον τιμωρήσει, τον έστειλε στον Κιθαιρώνα να φυλάει τα κοπάδια του.

Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας τέχνης στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ στην Αθήνα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: “Εύθυμη καταστροφή” (1987), “Μικροί παράδεισοι” (1989), “Εφευρέτης αισθήσεων” (1992, 2000), “Απόπλους στο φως” (1997), “Μικροί παράδεισοι” (βιβλίο ΙΙ) (1998), “Μικρό ερωτικό αλφαβητάριο” (1997, 2003), “Το αιωνόβιο λουλούδι του έρωτα”, “Σώμα και όνειρο”, “Άγγελος πολιορκητής”.
Ποιήματα και κείμενά του, καθώς και κριτικές αναφορές για το έργο του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά. Το 1994 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο “Ίδμων”. Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού “Ίαμβος”. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της λογοτεχνικής ομάδας “Ιδεόπνοον”.

Συγγραφέας: Δεληγιάννης Νίκος
Επιμελητής: Χατζηλάκος Κωνσταντίνος
Εικονογράφος: Λεωνίδου Νίκη
Εκδότης: Χατζηλάκος Π.
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-793-656-1
Σελίδες: 70
Σχήμα: 31×25
Κατηγορίες: Μυθολογία, Ελληνική – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.78 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.