Ημερολόγιο 2012: Πολικής ζώνης

Περιγραφή
Η σειρά του 2012, των εκδόσεων βιότοπος με θέμα “Πολικής Ζώνης”, σας προσκαλεί με τις σελίδες των εντύπων να ταξιδέψετε ανάμεσα στους πάγους της Αρκτικής και Ανταρκτικής, στις πολικές, άγνωστες, αφιλόξενες νύχτες, με μια ζωή που ανθίσταται στο ακραίο ψύχος και στον μακρύ και σκοτεινό χειμώνα. Στις σελίδες φιλοξενούνται 36 διαφορετικά είδη Θαλάσσιων και Χερσαίων Θηλαστικών και Πουλιών, ζώα μεγάλα και μικρά, λευκές αρκούδες, πιγκουΐνοι, λύκοι της απομακρυσμένης παγερής τούνδρας, φάλαινες, θαλασσοβάτες, θαλασσοπούλια και διάφορα άλλα.
Είδη απειλούμενα από τις κλιματικές αλλαγές και την ανθρώπινη παρέμβαση, που αγωνίζονται να επιβιώσουν μαζί με τα ανίσχυρα μικρά τους, πάνω στα παγωμένα νησιά, στην πύλη της σκληρής Πολικής Ηπείρου στα όρια των Πόλων, του απόμακρου κόσμου.
Μέσα από τις υδατογραφίες της Θάλειας Ζεϊμπέκη, που στολίζουν την κάθε σελίδα και συνοδευτικά κείμενα 45 σελίδων καλείστε να γνωρίσετε τις συνήθειες, την ανατομία, την κοινωνική και ερωτική ζωή των Θαλάσσιων και χερσαίων αυτών θηλαστικών και πουλιών, της παγωμένης γης, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και απειλούν την ύπαρξη και επιβίωσή τους.
Το ημερολόγιο, περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, έχει διάσταση 18 x 25 cm, σκληρή βιβλιοδεσία και είναι τυπωμένο σε χαρτί inaset 100 γρ.
Η διάταξη στο εσωτερικό είναι εβδομαδιαία και περιλαμβάνει αναλυτικό εορτολόγιο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας Ελλάδος και αστρικά φαινόμενα (φάσεις σελήνης, ώρα ανατολής & δύσης ηλίου, εκλείψεις, και θέσεις πλανητών) από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγγραφέας: Ζεϊμπέκη – Στεφανίδη Θάλεια
Μεταφραστής: Στεφανίδης Αρείων
Εικονογράφος: Ζεϊμπέκη – Στεφανίδη Θάλεια
Εκδότης: Βιότοπος
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-8078-29-6
Σελίδες: 176
Σχήμα: 25χ17
Κατηγορίες: Θηλαστικά , Ημερολόγια, Ζώα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.58 €