Ημερολόγιο 2009: Θεσσαλία

Περιγραφή
[…] η Πατρίδα είναι ένα μεγάλο αφήγημα… είναι ένας «τόπος» φτιαγμένος από λογής μικρές αφηγήσεις που ενσωματώνονται στο Χρόνο όπως οι χρωματιστές ψηφίδες στο κονίαμα των αρχαίων ψηφιδωτών· αφηγήσεις από αισθήματα, γεύσεις, εικόνες, συνήθειες, μύθους, ρυθμούς, κινήσεις, οικογενειακές ιστορίες, μνήμες, αναγνώσεις, φωνές και τραγούδια· αφηγήσεις από αγαπημένους και αγαπημένες, από περαστικούς και οικείους, από ανθρώπους προσφιλείς ζώντας τε και τεθνεώτας…
Θωμάς Ψύρρας
Το ημερολόγιο για το 2009 με τίτλο «Θεσσαλία: Χώμα πικρό σαν το ψωμί» αποτελεί επανέκδοση του επιτυχημένου ημερολογίου του 2008, συνεχίζοντας τη σειρά ημερολογίων Πατριδογνωσία. Χάρη στο πλούσιο υλικό του, ένα ψηφιδωτό ιστορικών και λογοτεχνικών αναφορών, βιογραφιών Θεσσαλών που ξεχώρισαν, τραγουδιών, εθίμων, παροιμιών και πολλών ακόμα στοιχείων, αποτυπώνει τη ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων της Θεσσαλίας, με αρχειακό φωτογραφικό υλικό των ίδιων των Θεσσαλών. Ένα ημερολόγιο-ντοκουμέντο για τη θεσσαλική γη.

Επιμελητής : Ψύρρας Θωμάς
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-455-496-4
Σελίδες : 312
Σχήμα : 19χ19
Κατηγορίες : Ημερολόγια
Σειρές : Πατριδογνωσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.