Ημερολόγιο 2005: Γιώργος Θεοτοκάς

Περιγραφή
[…] Δεν επιλέξαμε τυχαία τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα «Ημερολογιακά του Τετράδια» για το Ημερολόγιο της Εταιρείας Συγγραφέων. Η δύσκολη συγκυρία της εμπόλεμης περιόδου θέτει κάθε συγγραφέα ενώπιον των ευθυνών του με οξύτερο τρόπο απ’ ό,τι στις περιόδους της ειρήνης. Συμβαίνει και σήμερα: εκατοντάδες σύγχρονοι συγγραφείς, από το Ιράν και την Παλαιστίνη έως το Αφγανιστάν, το Ιράκ ή τη Βαλκανική του πρόσφατου πολέμου στο Κόσοβο, διαβιούν εν πολέμω διακινδυνεύοντας εκτός από τη ζωή και τις αρχές τους.
Οι ημερολογιακές καταθέσεις του Θεοτοκά στη διάρκεια του πολέμου (όπως και λίγο πριν ή λίγο μετά) αποτελούν χρήσιμη μαρτυρία κατά τούτο: καταγράφουν τη μοίρα του συγγραφέα ο οποίος, ανάμεσα στο επίκαιρο -όσο οδυνηρό και αβάσταχτο κι αν είναι αυτό- και στο διαρκές, αυτό που αφορά τις δοκιμασμένες ανθρώπινες αξίες, επιλέγει το δεύτερο. Αυτή είναι η μοίρα του. […] (από την εισαγωγή του Άρη Μαραγκόπουλου, Γεν. Γραμματέα της Εταιρείας Συγγραφέων)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης : Ελληνικά ΓράμματαΕταιρεία Συγγραφέων
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-406-915-2
Σελίδες : 176
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ημερολόγια, Συγγραφείς, Έλληνες – Βιογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.