Ημερολόγιο γένους θηλυκού 2013

Περιγραφή
Λένε ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μία ακόμα πιο σπουδαία γυναίκα, αλλά φαίνεται πως είναι καλά κρυμμένη και δεν την ξέρει κανείς.
Ευτυχώς όμως έχουν υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας γυναίκες που δεν τους άρεσε το «κρυφτό» και επέλεξαν να βγουν μπροστά.
Είτε αέρινη χορεύτρια όπως η Ισιδώρα Ντάνκαν, είτε μαύρη ράφτρα από την Αλαμπάμα όπως η Ρόζα Παρκς, είτε καταπιεσμένη λόγια όπως η ζακύνθια Ελισσάβετ Μαρτινέγκου, σε αυτό το ημερολόγιο έχουν επιλεγεί 21 γυναίκες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το όνειρό τους και να παλέψουν για τα ιδανικά τους.
Γυναίκες που νίκησαν το Χρόνο αφήνοντας το στίγμα τους για τις επόμενες γενιές.,
Στο τέλος του ημερολογίου υπάρχει και μια 22η, μια γυναίκα- έκπληξη που είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες, για την καθεμία από εμάς.Η Χριστίνα Μανιά σπούδασε στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας συγκριτική λογοτεχνία με εξειδίκευση στη μελέτη μύθων και παραμυθιών. Δουλεύει στο χώρο του βιβλίου ως υπεύθυνη συγγραφικών δικαιωμάτων/δημοσίων σχέσεων. Έχει μεταφράσει πολλά παιδικά βιβλία από τα γαλλικά και τα αγγλικά. Το «Σταχτοπούτες του κόσμου» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Συγγραφέας : Μανιά Χριστίνα
Εικονογράφος : Δεληβοριά Μυρτώ
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-484-336-2
Σελίδες : 224
Σχήμα : 17χ13
Κατηγορίες : Ημερολόγια, Γυναίκα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.17 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.