Ημερολόγιο βιβλίων 2007

Περιγραφή
Μια από τις γοητευτικότερες περιπέτειες του πολιτισμού είναι εκείνη της γραφής. Πώς δηλαδή ο λόγος έγινε γράμμα και το γράμμα έκφραση, νόημα, συναίσθημα, μνήμη. Και όλα αυτά αποτυπωμένα στην πέτρα, τον πηλό, το ξύλο και ύστερα στον πάπυρο, την περγαμηνή, το χαρτί και σήμερα στους υπολογιστές και το διαδίκτυο, έτσι ώστε να συγκροτούν εκδόσεις, δηλαδή βιβλία.
Ένα μικρό τμήμα αυτής της γοητευτικής διαδρομής δείχνουμε φέτος στο ημερολόγιό μας, μέσα από το μεγάλο πλούτο του Μουσείου. Γιατί δεν παρουσιάζουμε γραμμένες στο χέρι ή τυπωμένες σελίδες, ή έστω σελίδες κοσμημένες με πανέμορφες μικρογραφίες και διακοσμητικά πρωτογράμματα. Παρουσιάζουμε αυθεντικά και μοναδικά έργα της ανθρώπινης δημιουργίας, που στη μακραίωνη διαδρομή τους συγκεντρώνουν στο σώμα τους πλούσια σημειώματα, πληροφορίες, ενθυμήσεις, ονόματα, αντιλήψεις και προσωπικές αφιερώσεις, με συμπληρώσεις και διορθώσεις. Έργα που περνούν από χέρι σε χέρι, από γενιά σε γενιά, από μοναχούς σε πατριάρχες και αντίστροφα, από άρχοντες σε ηγεμόνες, από τους ταπεινούς στην εξουσία. Άλλοτε είναι δώρο αγάπης κι άλλοτε διπλωματική δωρεά ή έκφραση πίστης.
[…] Δρ. Δημήτριος Κωνστάντιος
Διευθυντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Συγγραφέας : Λαζαρίδου Αναστασία
Μεταφραστής : Hardy David A.
Επιμελητής : Λαζαρίδου Αναστασία
Εκδότης : Υπουργείο Πολιτισμού. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-214-582-Χ
Σελίδες :
Σχήμα : 21χ22
Κατηγορίες : Ημερολόγια, Βιβλία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.