Ηθικά Νικομάχεια

Περιγραφή
Τα Ηθικά Νικομάχεια θεωρούνται ένα από τα πιο ώριμα και πιο σημαντικά έργα του Αριστοτέλη. Μαζί με τα Πολιτικά αποτελούν την “περί τα ανθρώπεια” φιλοσοφία του Σταγειρίτη φιλοσόφου, η οποία πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων.
Θέμα του έργου αυτού είναι οι ανθρώπινες πράξεις, η συμπεριφορά δηλαδή του ατόμου, μέσα από τις οποίες οδηγείται στην ευδαιμονία. Σε άμεση σχέση με τις πράξεις βρίσκεται η αρετή, η οποία ορίζεται από τον Αριστοτέλη ως έξη που έχει στόχο της το μέσον (το σημείο ανάμεσα στην υπερβολή και την έλλειψη). Η κατάκτηση της αρετής δεν είναι εύκολη και προϋποθέτει ως βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων και των πράξεών τους την ακριβή γνώση, την επιλογή και προτίμηση, καθώς και τη σταθερότητα.
Με την παρούσα έκδοση παρουσιάζεται στο κοινό το σημαντικότερο ίσως από τα βιβλία που απαρτίζουν το έργο με τίτλο Ηθικά Νικομάχεια και συμπληρώνει το κενό που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη εύχρηστων μεταφράσεων των έργων του Αριστοτέλη, που να μπορούν – συνοδευόμενες από εύστοχα σχόλια – να μεταδώσουν στον αναγνώστη την αριστοτελική διδασκαλία.
Η έκδοση των Ηθικών Νικομαχειών, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ περιλαμβάνει εκτός από το κείμενο και τη μετάφραση, σχόλια, εκτεταμένη εισαγωγή και ειδικά παραρτήματα από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστό για τη συστηματική του ενασχόληση με τον Αριστοτέλη. Ο τόμος αυτός, με τη μετάφραση και την ανάλυση που το συνοδεύει, αποτελεί ένα σημαντικό “εργαλείο” για τη διδασκαλία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και πολύτιμο βοήθημα για τη προσέγγιση της αριστοτελικής φιλοσοφίας από τους μαθητές.

Συγγραφέας: Αριστοτέλης 385-322 π.Χ.
Μεταφραστής: Λυπουρλής Δημήτριος Δ.
Υπεύθυνος Σειράς: Χριστοδούλου Ιωάννης Σ.
Εκδότης: Ζήτρος
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-7760-56-5
Σελίδες: 285
Σχήμα: 19χ13
Κατηγορίες: Αριστοτελική φιλοσοφία – Ερμηνεία και κριτική
Σειρές: Αρχαίοι Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.23 €