Ηγεσίες

Περιγραφή
Οι κυριαρχίες του μέλλοντος θα κριθούν από τις ηγεσίες. Τις ηγεσίες, οι οποίες θα έχουν το θάρρος να επιδιώξουν την τελική σύγκρουση με τις κρατικές δυνάμεις της παρακμής. Τις ηγεσίες, οι οποίες θα αναδείξουν τη σύγκρουση αυτή ως το κυρίαρχο δίλημμα για την επόμενη μέρα.
Τις ηγεσίες, τέλος, οι οποίες θα έχουν το θάρρος να “παροπλίσουν” αρκετά μέλη από την “παλαιά γενιά” πολιτικών και να κυβερνήσουν με αφοσιωμένους μεταρρυθμιστές πολιτικούς της εποχής.
Ο χρόνος θα δείξει.
Περιέχονται τα κείμενα:
– Η πατρίδα έρμαιο των μάνατζερ
– Το αναιδές κεφάλαιο
– Η Αριστερά συνοδοιπόρος με δεξιά λόμπι
– Ζητήματα ταυτότητας
– Τα media κλονίζουν την αυτοπεποίθηση
– Το αυτονόητο ως δύσκολη υπόθεση
– Η καμπύλη της Ιστορίας και οι ηγέτες
– Οι ευθύνες του Καραμανλή
– Οι επικίνδυνοι δρόμοι της αναλογικής
– Νέοι μεσσίες, με ημερομηνία λήξεως
– Ζητούμενο η επανίδρυση
– Η μεγάλη ομπρέλα
– Η αριστερή πρόταση
– Η στρατηγική του θάρρουςO Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νομικών “για τη Δημοκρατία και τη Νομοθέτηση”. Σήμερα είναι αρθρογράφος της εφημερίδας “Δημοκρατία”, σχολιαστής στο περιοδικό “Επίκαιρα” και στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84. Διετέλεσε:
– Aρχισυντάκτης πολιτικού του “Ελεύθερου Τύπου” (2006-2009).
– Aρχισυντάκτης πολιτικού της “Απογευματινής” (2002-2006).
– Στέλεχος της Δημόσιας Tηλεόρασης (ΝΕΤ) από το 2004 έως το 2010. Παρουσίαzε την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή “Άλλη Όψη”.
– Στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 (2007-2009).
Μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1996 βραβεύθηκε από το ίδρυμα Παραγωγής και Δημοσιογραφίας “Α. Μπότση” ως καλύτερος νέος δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην εφημερίδα “Απογευματινή” από το 1993, καλύπτοντας ρεπορτάζ των Υπουργείων Μεταφορών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Θράκης της Γενικής Γραμματείας Τύπου (1991-1993), καθώς και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη (2000-2002). Εργάστηκε ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Θράκη (1990-1993), ενώ ήταν αντιπρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Προγράμματος του Περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΑ στην Κομοτηνή. Την ίδια περίοδο ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής “Κώστας Βάρναλης” και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου σταθμού ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Θράκη (1987, Ρ/Σ “Παρεμβολή”). Διδάσκει πολιτικό ρεπορτάζ στη δημοσιογραφική σχολή του ΙΕΚ “ΑΚΜΗ”. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στις εφημερίδες “Αλήθεια” Αίγινας και “Χρόνος” Κομοτηνής. ­Συγγραφέας των βιβλίων: “Θράκη, η Μειονότητα Σήμερα” (2000, εκδόσεις Λιβάνη), “Νησίδες του Καινούργιου” (2005, εκδόσεις Ι. Σιδέρης), “Κόντρα στις Δικτατορίες των Μετριοτήτων” (2007, εκδόσεις Ι. Σιδέρης) και “Ηγεσίες” (2008, εκδόσεις Λιβάνη). Συμμετείχε στον ομαδικό τόμο “Αγώνας Ιδεών “με κείμενα για την Κεντροδεξιά, που επιμελήθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου (2010, εκδόσεις Παπαζήση). Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου.

Συγγραφέας: Κοττάκης Μανώλης
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-14-1872-5
Σελίδες: 119
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Πολιτική – Ελλάς, Ηγεσία
Σειρές: Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.04 €