Ζωντανοί ξανά

Περιγραφή
Η Πατ Μπάρκερ, βραβευμένη με το Booker Prize 1995, καταφέρνει το ακατόρθωτο: με βάση κάποια πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα πλάθει μια ολοζώντανη ιστορία ενός -λόγω της χρονικής απόστασης- “παρωχημένου” πολέμου.
Μέσα στην αγριότητα του πολέμου και σε αντίθεση με τις βάρβαρες ψυχιατρικές μεθόδους της εποχής, ένας προοδευτικός γιατρός αναλαμβάνει την επανένταξη των στρατιωτών που επιστρέφουν με σοβαρές διαταραχές από το μέτωπο της Γαλλίας.
Με γνήσια αντιπολεμικό πνεύμα, χωρίς να γίνεται ανακριβής όσον αφορά την ατμόσφαιρα αλλά και τις ιστορικές ή κοινωνικές συνθήκες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η Μπάρκερ πραγματοποιεί μια παιδική της επιθυμία: να γράψει για τις ουλές από τις ξιφολόγχες που είδε στο σώμα του παππού της.Η Πατ Μπάρκερ γεννήθηκε το 1943 στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου. Ζει στο Ντάραμ της Αγγλίας μαζί με τα παιδιά και τον άντρα της, καθηγητή Ζωολογίας στο πανεπιστήμιο της πόλης. Στα βιβλία της η Πατ Μπάρκερ ασχολείται με τις συνθήκες ζωής των γυναικών της αγγλικής εργατικής τάξης. Το σκηνικό της είναι οι μουντές βιομηχανικές γειτονιές του Γιορκσάιρ που για τους ήρωές της, κυρίως γυναίκες, είναι ολόκληρος ο κόσμος. Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Booker για το μυθιστόρημά της “Regeneration” (“Ζωντανοί ξανά”).

Συγγραφέας: Barker Pat 1943-
Μεταφραστής: Μαγκλίνης Ηλίας Κ.
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-210-231-4
Σελίδες: 312
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σειρήνες: Λογοτεχνική Σειρά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.67 €