Ζωντανή προσευχή

Περιγραφή
[…] Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του βιβλίου είναι το ότι είναι γραμμένο από ένα σύγχρονο και “διεθνώς” γνωστό Ιεράρχη – ο οποίος μεταξύ άλλων έργων του μας έχει χαρίσει και το βιβλίο “Μάθε να προσεύχεσαι” -School of Prayer- και το ότι ο συγγραφεύς καταπιάνεται μ’ αυτό το θέμα κατά τρόπον, θα λέγαμε, πρωτότυπο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου και μάλιστα του ανθρώπου των μεγαλοπόλεων. Έχει δηλαδή την αρετή να διαπραγματεύεται τόσο κοινά θέματα “καινώς” μεν αλλά πάντοτε εδραιωμένα στην πατερική Ορθόδοξη παράδοσι. […]
(από το Σημείωμα της Α΄, Β΄ ελληνικής εκδόσεως)Ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ, κατά κόσμον Αντρέι Μπορίσοβιτς Μπλουμ, γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1914 από οικογένεια διπλωματών και στρατιωτικών. Έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στην Περσία και κατόπιν (μετά τη ρωσική επανάσταση του 1917) στη Γαλλία.
Σπούδασε ιατρική, ειδικεύτηκε στη χειρουργική και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ογκολογία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε στο γαλλικό στρατό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της γαλλικής αντίστασης, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως χειρουργός.
Το 1943 εκάρη μοναχός. Το 1948 μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στην Αδελφότητα του Αγίου Σεργίου. Το 1956 διορίστηκε εφημέριος της ρωσικής ενορίας του Λονδίνου και το 1957 χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας Αρχιεπίσκοπος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ενώ το 1966 ο θρόνος του ανυψώθηκε σε Μητροπολιτικός. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Συγγραφέας: Bloom Anthony
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Ετοιμασία. Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρέα
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8447-22-4
Σελίδες: 151
Σχήμα: 21χ14
Σειρές: Ψηφίδες Φωτόμορφες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.48 €