Ζωάκια

Περιγραφή
Κάθε μικρό ζώο -κουταβάκι, γατάκι, λιονταράκι, πουλάρι ή κλωσόπουλο- είναι ένας πολύτιμος και μοναδικός θησαυρός. Δεν υπάρχει, δε, τίποτα πιο δυνατό από την αγάπη που δένει τη μητέρα και το μικρό της. Ο δεσμός αυτός είναι τόσο δυνατός και καθολικός, ώστε όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και το ένστικτο της επιβίωσης, ακόμα και αυτοί οι φραγμοί που έχει θέσει η ίδια η φύση μεταξύ των διαφόρων ειδών -όσο άγρια και αν είναι αυτά- καταρρέουν όταν ένα ορφανό αναζητά την αγάπη μιας νέας μητέρας. Η δύναμη αυτής της αγάπης εξηγεί το γιατί σε κάθε εποχή και σε κάθε πολιτισμό οι άνθρωποι αναζητούσαν τη συντροφιά μικρών ζώων και τα ανέτρεφαν με αγάπη. Ωστόσο το νεογέννητο ζώο είναι τόσο ευπαθές… Γεννιέται σ’ ένα σκληρό κόσμο ο οποίος ενέχει κυνηγούς και θηράματα, πείνα, κρύο, ξηρασία, άγνωστους κινδύνους και ρίσκα, οπλισμένο μόνο με μια αξιαγάπητη έκφραση και ένα βλέμμα γεμάτο απορία. Αρκούν αυτά; Θα επιβιώσει τελικά; […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)H Angela Serena Ildos γεννήθηκε το 1967. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τις περιβαλλοντικές προτιμήσεις των αμφιβίων. Σήμερα ασχολείται με διάφορα επιστημονικά πεδία: είναι υπεύθυνη του εκπαιδευτικού τμήματος του Δημοτικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Μιλάνο και δίνει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων το Λαϊκό Πανεπιστήμιο και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Λομβαρδίας. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία για τη φύση και τα ζώα, και για τις εκδόσεις White Star έγραψε και επιμελήθηκε το βιβλίο «Τα μεγάλα εθνικά πάρκα του κόσμου» («The great national parks of the world»).

Συγγραφέας : Ildos Angela S.
Μεταφραστής : Θεοδωρακάκης Μάριος
Επιμελητής : Θεοδωρακάκης Μάριος
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-406-977-2
Σελίδες : 735
Σχήμα : 17χ17
Κατηγορίες : Ζώα – Φωτογραφικά λευκώματα
Σειρές : Cube Book

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.