Ζαστρόζι

Περιγραφή
Η κοντέσα Ματίλντα ντι Λορεντίνι είναι τρελά ερωτευμένη με τον Βερέτζι. Όταν ανακαλύπτει ότι εκείνος δεν την αγαπά, τον παγιδεύει στο κάστρο της και δίνει εντολή στην μυστηριώδη συνεργάτη της, τον Ζαστρόζι, να σκοτώσει την Τζούλια, τη γυναίκα που αγαπά ο Βερέτζι. Αλλά ο Ζαστρόζι έχει τα δικά του σχέδια…
Χρησιμοποιώντας επιδέξια τα κλασικά στοιχεία των λαϊκών γοτθικών έργων φρίκης, ο Σέλεϊ δημιουργεί μια δραματική ιστορία έρωτα και εκδίκησης. Αυτό το μικρό μυθιστόρημα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά όταν ο Σέλεϊ ήταν μόλις δεκαοχτώ ετών, συνδυάζει το εφηβικό σφρίγος με το λογοτεχνικό ταλέντο.
Παρά τη σύντομη ζωή του, ο Σέλεϊ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους και πιο σημαντικούς ποιητές του ρομαντικού κινήματος, και το έργο του είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αγγλική λογοτεχνία. Αν και εργάστηκε σε πολλά λογοτεχνικά είδη -από φυλλάδια και δοκίμια μέχρι νουβέλες και θεατρικά έργα- το μεγαλύτερο ταλέντο του ήταν η ποίηση. Ποιήματα όπως το «Οζυμανδίας» και το «Ωδή στον δυτικό άνεμο» θεωρούνται κλασικά.

Συγγραφέας : Shelley Percy Bysshe 1792-1822
Μεταφραστής : Μπαρουξής Γιώργος
Υπεύθυνος Σειράς : Μπρουντζάκης Ξενοφών Α.
Εκδότης : Το Ποντίκι
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-6718-04-2
Σελίδες : 151
Σχήμα : 21χ13
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές : Έργα και Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.