Ζήσε το σήμερα

Περιγραφή
Ζήσε το σήμερα με κρίση ή χωρίς κρίση. Η κρίση αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Μπορείς, με τη δύναμη του σήμερα, να την αντιστρέψεις, να τη νικήσεις και να κάνεις μια νέα αρχή, διαχειριζόμενος τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται από τη γνώση. Έτσι θα βρεις τη δύναμη μέσα από την πίστη στον Θεό, στον εαυτό σου και στη δύναμη του σήμερα να τη διαχειριστείς.
Μπορείς, αλλά θα χρειαστεί:
– Να διευρύνεις τη σκέψη και τον ορίζοντά σου.
– Να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου.
– Να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και να διδαχτείς από τον πόνο και τη θλίψη.
– Να αφαιρέσεις τις αρνητικές σκέψεις και να αλλάξεις την αντίληψη που έχεις για τα άσχημα πράγματα
– Να ζεις, να αγαπάς, να προσφέρεις και να μαθαίνεις.
– Να βελτιώνεις τον τρόπο της ζωής σου και να γεύεσαι σε καθημερινή βάση τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας.
– Να επιλέξεις τον τρόπο που θέλεις να ζεις.
– Να πείσεις τον εαυτό σου ότι: «Η δύναμη σου είναι το σήμερα. Ζω για το σήμερα. Σήμερα μπορώ να κάνω μια νέα αρχή και να νικήσω κάθε μορφή κρίσης και θλίψης. Η κρίση υπάρχει γιατί υπάρχω. Είμαι πιο σημαντικός από την κρίση».
Άλλωστε η κρίση μπορεί να είναι μια υποθετική έννοια. Κρίση υπάρχει όταν λείπουν το όραμα, το θάρρος, η πίστη, η αγάπη, η φιλία, η ανοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η ψυχική δύναμη. Όλα αυτά μαζί νικούν την κρίση και τη θλίψη.
Ας ανακαλύψουμε όλοι μαζί σήμερα, ενωμένοι, τη συλλογική μας ταυτότητα, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ένα «μαγικό» τρίπτυχο ας καθορίζει τη ζωή μας σήμερα: φως, αγάπη, αλληλεγγύη.
Ας φωνάξουμε όλοι μαζί: «Κρίση είναι θα περάσει…!»
Και τότε: «Γρήγορα θα πάρουμε πίσω τα χαμένα μας όνειρα…!»Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία-ψυχιατρική και στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δώσει διαλέξεις σε πνευματικά κέντρα και έχει κάνει σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο «Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή» και συνεχίστηκε με τα: «Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;» (Αυτογνωσία, 2006), «Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής» (Ελληνικά Γράμματα, 2007), «Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας» (Ελληνικά Γράμματα, 2009), «Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια» (Εκάτη, 2011), «Ζήσε το σήμερα» (ΑΩ Εκδόσεις, 2012), «Υγρά όνειρα» (ΑΩ Εκδόσεις, 2012) και «Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω!» (Μίνωας, 2013) . Ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα από το 1977.
Είναι παντρεμένος με την Τέτη Δημοπούλου, δικηγόρο και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας : Δημόπουλος Γιώργος
Εκδότης : ΑΩ Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-9484-25-5
Σελίδες : 278
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Συμβουλευτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.25 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.