Ζάφος Ξαγοράρης

Περιγραφή
Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Έργα»παρουσιάστηκε με παραγγελία του Μουσείου το νέο έργο του Ζάφου Ξαγοράρη με τίτλο «Τρεις Καμπάνες». Πρόκειται για μια ηχητική εγκατάσταση, που πραγματοποιήθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, στο ΕΜΣΤ, στο λοφίσκο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και δίπλα στη θάλασσα, στην προβλήτα του Αγίου Κοσμά.
Ο καλλιτέχνης εγκιβωτίζει σε ειδικά κατασκευασμένα ή σε ήδη υπάρχοντα περίκλειστα και μη επισκέψιμα κτίσματα τρεις καμπάνες, οι οποίες σημαίνουν ταυτόχρονα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και το εννοιολογικό αυτό έργο του Ζάφου Ξαγοράρη κατανοείται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του έρευνας γύρω από την έννοια της εμβέλειας και την επισήμανση των ορίων διαφορετικών ενεργειακών πηγών. Ο επισκέπτης ή ο περαστικός, που δεν έχει οπτική επαφή με το σήμαντρο, ακούει έναν απόμακρο όσο και οικείο από τη συγκεκριμένη επικοινωνιακή και κοινωνικο-πολιτισμική του λειτουργία ήχο, που τον καλεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το δημόσιο χώρο και την κοινότητα των ανθρώπων.
Άννα Καφέτση, Διευνθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Συγγραφέας : Σαράτση Τιτίκα-Μαρία
Επιμελητής : Γανίτη Ελένη
Εκδότης : Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-8349-00-1
Σελίδες : 14
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Τέχνη, Σύγχρονη, Μουσεία – Εκθέσεις – Κατάλογοι
Σειρές : Έργα=Works

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.