Εχθρός του λαού

Περιγραφή
Το βιβλίο του Γ. Ανσίμωφ δεν έχει σχέση με το επάγγελμά του και τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά με την τραγωδία της οικογένειάς του και το μαρτυρικό τέλος του ιερέα πατέρα του, π. Παύλου Ανσίμωφ.
Ο π. Παύλος αναγνωρίστηκε ως Άγιος και νεομάρτυρας το 2005 απο την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας.
Η σταυρική πορεία του π. Παύλου δεν άφησε ανεπηρέαστη τη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας. Ο Γ. Ανσίμωφ θεωρήθηκε αυτόματα το παιδί ενός «εχθρού του λαού», θα έπρεπε να σηκώσει το δικό του σταυρό, να αντιμετωπίσει ποικίλους πειρασμούς, κινδύνους, διώξεις κ.λπ.
Όμως η ρίζα αποδείχθηκε πολύ δυνατή…
Ο Γεώργιος Ανσίμωφ γεννήθηκε το 1921. Άνθρωπος ταλαντούχος και πολύ αγαπητός στο ρωσικό λαό. Είναι καθηγητής, σκηνοθέτης στο Μπολσόϊ, καλλιτέχνης του λαού και διευθυντής της σχολής μουσικού θεάτρου της ρωσικής θεατρικής Ακαδημίας. Στα πενήντα χρόνια της δημιουργικής ζωής του, ο Γ. Ανσίμωφ έχει ανεβάσει περίπου 100 παραστάσεις στο Μπολσόϊ και σε πολλά θέατρα της Ευρώπης και της Ασίας, θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες της Ρωσίας.

Συγγραφέας : Ansimov Georgy
Μεταφραστής : Νικολάου Ναταλία
Επιμελητής : Νεκτάριος Αντωνόπουλος Αρχιμανδρίτης
Εκδότης : Δομή – Αρχονταρίκι
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-89394-4-5
Σελίδες : 289
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Εκκλησιαστική ιστορία, Συναξάρια, Πολιτική και θρησκεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.31 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.