Εφ’ όπλου λόγοι

Περιγραφή
Τα δοκίμια αφορούν σε θέματα διαχρονικά, όπως είναι η Δημοκρατία, η Ιστορία, οι σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ευρώπη και η παγκοσμιοποίηση, η παιδεία, η τηλεόραση κ.ά., τα οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την ελληνική πραγματικότητα εντός και εκτός των τειχών. Η διαχρονική αξία των συγκεκριμένων κειμένων διαπιστώνεται καθημερινά, μια που πολλά από αυτά αποδεικνύονται σχεδόν προφητικά.Ο Γιάννης Β. Κωβαίος γεννήθηκε στη Αθήνα το 1959. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1983 υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει αναπτύξει συγγραφική και δημοσιογραφική δράση από ηλικία 14 ετών. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού ” Ευθύνη” και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες εκατοντάδες δοκιμίων, επιφυλλίδων, μελετημάτων, άρθρων κ.λ.π. Δύο από τα δοκίμιά του περιλαμβάνονται στο σχολικό εγχειρίδιο ” Δοκίμια λυκείου” της Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικών συνεδρίων ως εισηγητής ή ως σύνεδρος, έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων και περιοδικών, ενώ είναι εμπνευστής και συντονιστής από το 1996 της κίνησης Ο.Δ.Ο.Σ. Πολιτισμού των σχολείων της Βόρειας Αττικής. Έχει τιμηθεί με δημόσιο έπαινο του δρύματος Ιπεκτσί.
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί: “Ρήσεις και αντιρρήσεις μιας γραφίδας” (Φωνή του Ωρωπού, 1983), ” Πού πάτε; Δεν σχολάσαμε…(Κ. Σαξών, 1987), “Λέγειν και γράφειν” (Τυπωθήτω, 1997), “Προσεγίσεις Λογοτεχνικών κειμένων, τ.Α’ , τ. Β’ (Gutenberg, 1997), ” Πολύπτυχο αρχαίων Ελληνικών Α’ λυκείου” (Σπουδή, 1998), ” Το μύθευμα της απομυθοποίησης” (Οι εκδόσεις των φίλων, 1999), ” Σπουδή στην έκφραση -έκθεση Β’ λυκείου (Σπουδή, 1999).

Συγγραφέας: Κωβαίος Γιάννης Β.
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-426-365-Χ
Σελίδες: 261
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δοκίμια
Σειρές: Μελέτες – Δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €