Εφαρμοσμένη οπτική

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αναγνωστικού κοινού. Στους φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και σε υποψήφιους Διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, κυρίως των Πολυτεχνικών Σχολών και των Σχολών θετικών Επιστημών. Η οπτική ως επέκταση του ηλεκτρομαγνητισμού και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία των οπτικών ινών και των ακτινών λέιζερ, είναι ως επιστημονικός κλάδος απαραίτητος για κάθε μηχανικό. Το βιβλίο απευθύνεται και σε αυτούς αφιερώνοντας σχετικό κεφάλαιο για τις οπτικές ίνες και τις τεχνικές οπτικής μετάδοσης της πληροφορίας. Το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, που ασχολείται με οπτικοηλε-κτρονικά θέματα θα το εκτιμήσει ανάλογα, επειδή διαπραγματεύεται εξίσου ενδιαφέροντα θέματα όπως και οι δικές του δραστηριότητες. Για την καλύτερη κατανόηση της ύλης του βιβλίου υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων ανά κεφάλαιο, καθώς επίσης 120 ασκήσεις εκ των οποίων αρκετές υποδειγματικά λυμένες. Σε μορφή Παραρτημάτων γίνεται ειδική αναφορά σε θέματα οπτικής Μετρολογίας.
Ο Δημήτριος Ζευγώλης κατάγεται από τ’ Απεράθου της Νάξου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία. Εργάστηκε στο Διεθνές Κέντρο Μετρολογίας της Γερμανίας (1981) ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1983) ως επίκουρος Καθηγητής, στα Πολυτεχνεία Ζυρίχης (1987) και Μονάχου (1990) ως επισκέπτης Καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Μετακινήθηκε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2003) και σήμερα είναι Καθηγητής της Φυσικής των Lasers.
Έχει δημοσιεύσει στα Lasers και τις εφαρμογές τους, στα πεδία των οπτικών τεχνολογιών και των πολυμέσων άνω των εκατό εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια.
Έχει διδάξει την εισαγωγική Φυσική και την εφαρμοσμένη Οπτική στους φοιτητές των Πανεπιστημίων Κρήτης, Ζυρίχης και Πατρών, καθώς επίσης και ειδικά θέματα Οπτικοηλεκτρονικής στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγγραφέας : Ζευγώλης Δημήτριος
Εκδότης : Φιλομάθεια
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN :
Σελίδες : 303
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Οπτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 39.53 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.