Εταιρία ένας ζωντανός οργανισμός

Περιγραφή
O Arie de Geus αποκαλύπτει τα μυστικά τού μάνατζμεντ που στοχεύει σ’ ένα μακρόχρονο και αποδοτικό εταιρικό βίο. Kάνει σαφή διάκριση ανάμεσα στις «ζωντανές επιχειρήσεις», που σκοπό έχουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και την εξασφάλιση της συνέχειας, και τις «οικονομικές επιχειρήσεις», που υπάρχουν με αποκλειστικό στόχο να παράγουν πλούτο για μια μικρή ομάδα ατόμων. Kαι δείχνει με σαφήνεια ότι οι «ζωντανές» επιχειρήσεις στοχεύουν στην επιβίωση, ενώ οι «οικονομικές» στοχεύουν στο κέρδος.
Έχοντας σχεδόν 40 χρόνια πείρας στη Royal Dutch/Shell, όπου εισήγαγε την επαναστατική έννοια του οργανισμού που μαθαίνει, ασχολήθηκε με την εφαρμογή της πασίγνωστης τεχνικής των σεναρίων για το σχεδιασμό, ο de Geus περιγράφει πώς πέτυχε να εξερευνήσει και να κατανοήσει τα ειδικά χαρακτηριστικά των ζωντανών επιχειρήσεων.O Arie de Geus εργάστηκε στη Royal Dutch/Shell επί 38 χρόνια. Έτυχε ευρύτατης αναγνώρισης για τις απόψεις του σχετικά με τον «οργανισμό που μαθαίνει». Είναι επισκέπτης καθηγητής στο London Business School και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Επιχειρησιακής Μάθησης του ΜΙΤ.

Συγγραφέας : Geus Arie de
Μεταφραστής : Ανδρέου Μαρία
Επιμελητής : Ζηρίνης Γιάννης
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-218-240-7
Σελίδες : 229
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Εταιρείες
Σειρές : Business / Management

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.