Ερώ

Περιγραφή
Η Νότα Κυμοθόη γεννήθηκε το 1958 στη Λιβαδειά. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Ελάτεια της Λοκρίδας. Πιστή στο ρητό: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» συνεχώς μαθητεύει, ενώ παράλληλα εργάζεται. Σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις, Μάρκετινγκ, Διαφήμιση, Ψυχολογία, Αισθητική Τέχνης, Ζωγραφική, Κεραμική και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια για Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Ταξίδεψε και έζησε αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας. Μελέτησε Ιστορία Τέχνης, επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και ταξίδεψε: Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ινδία, Β. Αμερική. Εργάστηκε και συνεργάστηκε με εφημερίδες, περιοδικά, εκδοτικούς οίκους στην Αθήνα και στην επαρχία.
Ποίησή της μεταφρασμένη στα Ιταλικά το 1992 αποσπά το βραβείο «Oscar di Bari Bruno Euroconcorso di Poesia, Prima Classificata». Ακολουθεί βράβευσή της στο «19ο Premio Internazionale di Poesia Sicilia», «Premio Internazionale di Poesia Calentano» στην Ιταλία. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Σανσκριτικά. Μέρος του έργου «Ερώ» μελοποιείται από τον συνθέτη Ι. Μπενάκη με τη συμφωνική της ΕΡΤ και κυκλοφορεί σε CD με τον τίτλο «Γαλαξίας Νο 2». Από το ’95 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Εργογραφία
Ποίηση:
«Φως και σκοτάδι»,
«Οιμωγές»,
«Δίψα και Σιωπή»,
«Ιύζουσα νήσος»,
«Ερώ».
Πεζά:
«Η δρασκελιά του ήλιου»
Εκθέσεις:
Ατομικές και ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας : Κυμοθόη Νότα
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN : 960-426-146-0
Σελίδες : 85
Σχήμα : 20χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση
Σειρές : Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.70 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.