Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής

Περιγραφή
Οι εργαστηριακές ασκήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο είναι το βασικό στοιχείο στην κατανόηση και εκπαίδευση της Φυσικής.
Περιέχονται στοιχεία από τη θεωρία σφαλμάτων τη μεθοδολογία λήψης και επεξεργασίας των μετρήσεων καθώς και περιγραφή οργάνων αναγκαίων στη λήψη μετρήσεων.
Επίσης περιέχονται ασκήσεις που εκτελούνται στο εργαστήριο Φυσικής και καλύπτουν το γνωστικό πεδίο του Ηλεκτρισμού και της Φυσικής.
Ο Σωκράτης Καπλάνης γεννήθηκε στα Μέγαρα, το 1948. Είναι πτυχιούχος φυσικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), κάτοχος M.Sc στην πυρηνική μηχανική (Πανεπιστήμιο Aston, Αγγλία) και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι καθηγητής στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο τμήμα μηχανολόγων του ΤΕΙ Πατρών, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brasov της Ρουμανίας και καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Energy Systems, του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Aachen (Γερμανία), όπου διδάσκει το μάθημα “Μηχανική των φωτοβολταϊκών συστημάτων”.
Είναι μέλος της τριμερούς επιτροπής του μεταπτυχιακού προγράμματος: “Design and management of renewable energy systems” του πανεπιστημίου Brasov και Pitesti.
Κατά την περίοδο 1999-2002 συντόνισε μία ομάδα από 12 πανεπιστήμια της Ευρώπης για την ανάπτυξη του μεταπτυχιακού προγράμματος “Solar Energy: Technology and management”.
Από το 2003 είναι ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού θερινού εντατικού προγράμματος “PV Systems: Teaching and learning”.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει καινοτομίες και εφαρμογές των Α.Π.Ε. σε διάφορους τομείς.

Συγγραφέας: Καπλάνης Σωκράτης Ν., Νανούσης Νανούσης Δ.
Εκδότης: Μακεδονικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-319-305-4
Σελίδες: 267
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυσική – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.52 €