Εραστές

Περιγραφή
Οι “Εραστές” είναι μια συλλογή από μικρές “ιστορίες” συνοδευόμενες από ασπρόμαυρες εικόνες, μικρά, καθημερινά ενσταντανέ της ζωής με θέμα το ερωτικό πάθος και πρωταγωνιστές όλους τους αιώνιους και αμετανόητους εραστές.
Είναι ένα πρωτότυπο άλμπουμ που βασίζεται στην ιδέα της αμφίσημης και ταυτόχρονα αμφίδρομης λειτουργίας κειμένου-εικόνας που μπορεί να αγοραστεί σαν δώρο από όλους.Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του ως διπλωμάτης έζησε σε διάφορα κράτη της Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ευρώπης και τελευταία στην Αμερική. Επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα το 1988.
Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University και στο London School of Economics. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά (Master of Arts) στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ωθεί να σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic στη Νέα Υόρκη. Θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της North Dakota στην Αμερική, όπου και θα πάρει το Master of Arts στις θεατρικές τέχνες. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Ο ίδιος έχει γράψει και θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν σκηνοθέτης.
Από το 1992 είναι διευθυντής του εκπαιδευτικού οργανισμού ξένων γλωσσών “Αμφιθέατρο” στον Πειραιά. Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήρι “Αμφιθέατρο” για παιδιά και ενήλικες, επίσης στον Πειραιά και στην Καισαριανή.

Συγγραφέας: Καστρουνής Γιώργος
Φωτογράφος: Βασιλειάδης Σάββας
Υπεύθυνος Σειράς: Στάμου – Κωνσταντοπούλου Έμιλυ
Εκδότης: Καλέντης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-219-205-4
Σελίδες: 123
Σχήμα: 16χ16
Κατηγορίες: Φωτογραφικές συλλογές, Έρωτας – Λογοτεχνικές απόψεις
Σειρές: Ψηφίδες στο Χρόνο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €