Εραστές πολεμιστές

Περιγραφή
Οι ερωτικές νουβέλες και η πορνογραφία είναι βιομηχανίες με παγκόσμιο τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο Εραστές Πολεμιστές, η Κάθριλ Σάλμον και ο Ντόναλντ Σάιμονς δείχνουν πώς αντικατοπτρίζονται οι διαφορετικές επιλεκτικές πιέσεις που διαμόρφωσαν τη σεξουαλική ψυχολογία των ανδρών και των γυναικών κατά την εξελικτική πορεία του ανθρώπου στις έντονες διαφορές των δύο αυτών ειδών.
Πιο συγκεκριμένα, οι συγγραφείς αναλύουν μια νέα υποκατηγορία ερωτικής λογοτεχνίας, γραμμένη από και για γυναίκες, τα «μυθιστορήματα σλας» -ο όρος «σλας» προέρχεται από την αγγλική λέξη για το διαχωριστικό σημείο στίξης (slash). Τα «σλας» περιγράφουν τις ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν χαρακτήρες γνωστών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών, όπως οι Κάπταιν Κερκ και Μίστερ Σποκ (Κ/Σ) από το «Star Trek».
Οι ήρωες τόσο στις ερωτικές νουβέλες όσο και στα μυθιστορήματα σλας είναι «εραστές πολεμιστές» που εκδηλώνουν χαρακτηριστικά που οι γυναίκες πρόγονοί μας θα θεωρούσαν μεγάλης αξίας για τους συντρόφους τους. Αλλά, εκεί που η αναγνώστρια της ερωτικής νουβέλας φαντάζεται τον εαυτό της ως «Κα Πολεμιστή», η φανατική αναγνώστρια των «σλας» προτιμά να φαντάζεται τον εαυτό της ως «συμπολεμιστή».
Διακρίνοντας τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των γυναικείων ερωτικών φαντασιώσεων από εκείνα που είναι δυνατόν να ποικίλλουν, οι συγγραφείς φθάνουν στην καρδιά του «τι ζητούν οι γυναίκες».
Η Κάθριν Σάλμον είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ερευνητικό Συμβούλιο για τις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και σήμερα διδάσκει Εξέλιξη και Κοινωνική Συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Συγγραφέας : Salmon Catherine, Symons Donald
Μεταφραστής : Σφενδουράκης Σπύρος
Εκδότης : Σύναλμα
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-7578-32-5
Σελίδες : 119
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γυναίκα – Σεξουαλικότητα, Σεξ (Ψυχολογία), Σεξουαλική συμπεριφορά
Σειρές : Ο Δαρβινισμός Σήμερα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.